Festival Laundry Day krijgt eigen iPhone-applicatie

Laundry Day is een groot eendaags techno- en dance-festival dat op 5 september wordt gehouden in Antwerpen. Ooit in 1998 zeer bescheiden begonnen, is het inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement dat vorig jaar meer dan 60.000 bezoekers trok. En zoals het tegenwoordig ieder zichzelf respecterend festival betaamt, is er ook voor Laundry Day een […]
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

headerLaundry Day is een groot eendaags techno- en dance-festival dat op 5 september wordt gehouden in Antwerpen. Ooit in 1998 zeer bescheiden begonnen, is het inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement dat vorig jaar meer dan 60.000 bezoekers trok. En zoals het tegenwoordig ieder zichzelf respecterend festival betaamt, is er ook voor Laundry Day een iPhone-applicatie uitgekomen. Hiermee kun je, naast het bekijken van een plattegrond, van alle artiesten zien hoe laat ze optreden en op welke podia dat zal zijn.

In de applicatie vind je een overzicht van alle verschillende podia die er op Laundry Day zijn. Per podium kun je de line-up zien van de optredende DJ’s en artiesten. Je kunt als je wilt artiesten toevoegen aan je zogeheten washlist, een soort favorieten. Zo zie je in één oogopslag waar je achtereenvolgens moet zijn om deze optredens niet te missen.

Naast het lezen van een korte biografie en foto van de verschillende artiesten, kun je ook de plattegrond van het festival bekijken. Hierop staan alle podia afgebeeld en zie je bijvoorbeeld waar de WC’s en EHBO-posten zijn. De kaart is overigens gewoon een afbeelding en verder niet interactief. Je kunt dus geen informatie krijgen over de podia door erop te klikken (zoals dat bij de Lowlands-app wel het geval was.)

De Laundry Day-optredens zijn te updaten vanuit de applicatie zelf, zodat de weergegeven tijdstippen en schema’s altijd actueel zijn. Tijdens het festival zal de knop What’s on ook werken, waarmee je kunt zien wie er op dat moment waar optreedt.

Laundry Day is gratis te downloaden in de App Store.

Tipgever: Frédéric

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:10
Categorie Muziek
Onderwerp festival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.