Evomail voor iOS aangepast voor IMAP-mailaccounts en unified inbox

De Evomail-app voor iPhone en iPad heeft een update gekregen en ondersteunt nu IMAP-accounts, avatars en makkelijker wisselen tussen accounts.

Evomail mailen iPhone iPadDe e-mailapp Evomail heeft een update gekregen en brengt goed nieuws voor mensen die een niet-standaard mailaccount hebben. Sinds juli kun je in Evomail naast Gmail ook Yahoo en iCloud-mail gebruiken. Vanaf vandaag zijn daar IMAP-mailaccounts aan toegevoegd en daarmee verbreedt Evomail de mogelijkheden. Je voegt een IMAP-account toe bij het toevoegen van een nieuw account, waarbij je de optie Other/IMAP kiest. Je hebt vervolgens je gebruikersnaam, wachtwoord en de namen van de IMAP- en SMTP-servers nodig.

Bovendien biedt de e-mailapp nu een unified inbox zodat je alle berichten op één plek terugvindt. De standaard Mail-app in iOS ondersteunt dat trouwens ook, maar Evomail weet zich toch op een aantal punten te onderscheiden, waardoor het downloaden van deze gratis app de moeite waard is. Evomail steekt in op gebruiksvriendelijkheid, een overzichtelijk uiterlijk en schoonheid.

Evomail schuifmenuDe ronde fotootjes van afzenders zien er bijvoorbeeld een stuk geraffineerder uit dan de saaien weergave van e-mailtjes in de standaard Mail-app. In de laatste update van Evomail werd het snoozen van e-mailberichten ingevoerd, zodat je een eenmaal gelezen e-mailbericht kunt uitstellen naar een later tijdstip. Nu voegt Evomail avatars toe, de mogelijkheid om tijdens het schrijven van een bericht makkelijker tussen accounts te switchen en verbeteringen in de stabiliteit.

Toch heeft Evomail ook een stap terug gedaan. Je kunt vanaf nu niet meer een e-mail publiek delen via Twitter en Facebook. Ook het delen van SMS is niet meer aanwezig. Waarom deze functies zijn weggehaald is een raadsel; de makers van de app zeggen dat het is gedaan om ruimte te maken voor “exciting new things”, maar dat klinkt een beetje als een non-argument. Je hebt minimaal iOS 6.0 op je iPad of iPhone nodig om Evomail te kunnen gebruiken.

Downloaden: Evomail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2013, 14:59
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.