Mokie: simpele iPhone-game van 12-jarige Nederlandse ontwikkelaar

Mokie is een game van Tom de Ruiter, een 12-jarige scholier die met geld van een krantenwijk zijn eerste iPod en iPad kocht. Nu maakt hij de Mokie-game voor iPhone.

mokie-gameTom de Ruiter is één van de jongste Nederlandse appontwikkelaars. De 12-jarige HAVO-scholier uit Heerhugowaard maakte de app Mokie, die vandaag extra aandacht krijgt via AppEvent. Dat betekent overigens niet dat de app tijdelijk gratis is, want AppEvent volgt tegenwoordig een andere formule: er komen ook apps aan bod die altijd al gratis zijn en apps van buitenlandse ontwikkelaars. Twee weken geleden verscheen Mokie in de App Store en is sindsdien bijna 100 keer gedownload. Vanaf vandaag gaat dat ongetwijfeld veranderen.

In Mokie moet je de aap in de gegeven speeltijd zo vaak mogelijk aanraken. Het verhaal gaat dat de gevaarlijke aap Mokie is ontsnapt uit de dierentuin. Je moet hem proberen te pakken in vier verschillende spelniveau’s. Onderweg komen ook bananen langs, die je nodig hebt om Mokie in leven te houden. Simpel maar leuk.

Tom kocht met geld dat hij met een krantenwijk had verdiend zijn eerste iPod en iPad en besloot vervolgens om zelf apps te gaan ontwikkelen. Hij kreeg een iMac van zijn vader en ging aan de slag, gewapend met het boek ‘Apps maken voor de iPhone’ van Koen Pijnenburg en informatie van internet, zoals YouTube-filmpjes. Het bedenken van de Mokie-app duurde ruim een jaar, het programmeren maar drie weken.

Downloaden: Mokie (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2013, 20:14
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.