Drafts for iPad uitgekomen: snel iets opschrijven

De snelle tekstverwerker Drafts is voor de iPad uitgekomen. In de app begin je meteen met schrijven op een leeg vel en kan je vervolgens delen naar Twitter, Dropbox, Evernote en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Drafts for iPad header nieuwe typ-appDraft is misschien wel de snelste schrijfapplicatie voor de iPhone. Je kunt er snel iets mee opschrijven, zonder dat je eerst op knoppen hoeft te drukken. Vanaf nu is Drafts ook geschikt gemaakt voor de iPad. Als je de app start, zie je meteen een leeg wit vel waar je op kan beginnen te tikken. Je verzint later maar wat je met de tekst wil doen. Je kan de notitie opslaan in de applicatie en die via een clouddienst met de iPhone-versie synchroniseren, of je stuurt hem meteen door naar een van de vele toepassingen.

Drafts for iPad documentenDaar gaat Drafts ver in. Je kan een tekst doorsturen naar de Twitter-cliënt Tweetbot, je kan hem opslaan in Dropbox of openen in Dropbox zodat je aldaar besluit wat je ermee doet. Je kan hem naar het klembord kopiëren, in iMessage zetten, op Facebook plaatsen, naar Evernote doorzetten en zelfs naar je agenda doorsturen. Het schermgrote deelmenu komt rechts in beeld met een veegbeweging, wat je ter plekke tevoorschijn kan toveren. Aan alles is duidelijk, dat Drafts vooral is gericht op snelheid.

Om het typen te vergemakkelijken en Drafts ook geschikt te maken voor programmeercode, biedt de app meteen boven het toetsenbord een aantal zwevende knoppen met tabs om naar andere regeldelen te springen en voor de hand liggende leestekens, waaronder ook de @ en # die Drafts geschikt maken als snelle tweet-app. De letter- en woordteller in het hoek van het scherm helpen daaraan mee. Verwijzen naar websites is ook geen probleem: dankzij de linkmodus worden URL’s netjes omgevormd tot drukbare links.

Drafts for iPad nachtstandAls de standaardinstellingen van Drafts je niet bevallen, kan je de applicatie op diverse punten naar je hand zetten. Zo kan je aangeven dat de app automatisch start met het overzicht van eerder geschreven en opgeslagen documenten aan de linkerkant van het beeld, bijvoorbeeld. Ook kan je de witte achtergrond vervangen door een nachtstand met zwarte achtergrond en lichtgrijze letters, kan je het lettertype naar eigen hand zetten en wordt Markdown-opmaak ondersteund zodat je aan de hand van simpele interpunctie de tekst vetgedrukt, cursief of groter kan maken.

Let op: Drafts for iPad is een losstaande applicatie en werkt dus niet ook op de iPhone nadat je hem op de iPad hebt gedownload. Voor de iPhone is een losse versie van Drafts verkrijgbaar.

Downloaden: Drafts for iPad (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 13:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen drafts, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.