Bushalte iPhone-app krijgt leaderboard in Game Center

De app Bushalte heeft een koppeling met Game Center gekregen. Daarbij kun je inchecken en punten verdienen als je fysiek bij een bushalte staat.

bushalte iphoneVannacht is een update van de applicatie Bushalte goedgekeurd door Apple. Nieuw in deze update is ondersteuning voor Game Center en dat is iets compleet nieuws: Bushalte is geen game, maar toch is er een leaderboard aanwezig waarmee je kunt proberen meer punten te verdienen dan je vrienden. Door in te checken bij een bushalte verdien je punten. Vervolgens kun je kijken wie van je vrienden het meest met de bus reist. Het inchecken lukt alleen wanneer je fysiek in de buurt van de bushalte bent.

Voor iedere incheckactie bij de bushalte krijg je een punt. Het inchecken kan niet tweemaal achter elkaar en je moet binnen een straal van 100 meter van de bushalte zijn. Ben je te ver, dan zal de knop Checkin niet klikbaar zijn.

Volgens de makers is het de eerste Nederlandse app die Game Center gebruikt bij het fysiek inchecken op bepaalde gps-locaties. In de eerste plaats is Bushalte bedoeld om gewoon de vertrektijden van de bussen op te vragen en actuele vertragingen te bekijken. Maar de Game Center-uitbreiding voegt toch weer iets nieuws toe. De app Bushalte is alleen geschikt voor de bushaltes van Connexxion, zoals ook in de App Store te lezen is.

In de instellingen van Bushalte vind je een knop waarmee je de Game Center-functie kunt uitschakelen.

Downloaden: Bushalte (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 16:13
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen bus, game center

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.