AutoCAD WS en Inventor Publisher Mobile Viewer voor ontwerpers met een iPad

Inventor Publisher Mobile Viewer en AutoCAD WS zijn op de iPad verschenen. Ontwerpers, ingenieurs en anderen die met technische tekeningen werken kunnen hun design op de iPad tonen.

inventor publisherAutodesk bracht gisteren de AutoCAD WS-applicatie uit, in een universele versie voor iPhone en iPad. Vannacht is er nog een tweede app bij gekomen: Inventor Publisher Mobile Viewer, een applicatie waarmee je interactieve 3D-instructies kunt geven. Bijvoorbeeld wanneer je een producttraining aan een verkoopteam wilt geven, of wanneer je een groep (zakelijke) klanten een handleiding wilt aanbieden voor een technisch apparaat.

AutoCAD WS hebben we gisteren op iPhoneclub al uitgebreid besproken. Vandaar dat we hier de focus zullen leggen op Inventor Publisher Mobile Viewer. Deze applicatie is gericht op het visualiseren van producten, ontwerptekeningen en handleidingen in 3D. Hiervoor heb je de Inventor Publisher-software van Autodesk nodig. Je kunt laten zien hoe klanten een product moeten onderhouden, in elkaar zetten of weer demonteren.

inventor publisher

Je kunt de objecten in 3D bekijken en ronddraaien of inzoomen. Je kunt dubbeltappen op onderdelen om meer details te zien en er zijn ook animaties mogelijk, bijvoorbeeld om te tonen hoe je een apparaat assembleert. Met zo’n interactieve handleiding kunnen de klanten meteen zelf aan de slag, waardoor je minder kosten hebt aan service en support. Autodesk levert vier voorbeeldbestanden mee. Het importeren van de bestanden doe je via iTunes Bestandsdeling of via een online opslagruimte. Hieronder zie je een demonstratie van de app.

Beide applicaties zijn universeel, dus zowel op de iPhone als de iPad te gebruiken.

Downloaden: Inventor Publisher Mobile Viewer (gratis) en AutoCAD WS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 16:53
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.