Bluppr voor iPhone: kaartje sturen op vakantie

Bluppr is een nieuwe dienst waarbij je ansichtkaarten vanaf je iPhone kunt versturen. Het is identiek aan HeyEllo en Saluti Cards, ook bedoeld om gedrukte ansichtkaarten te maken.

blupprBluppr is een nieuwe Nederlandse dienst waarmee je een kaartje kunt sturen vanaf je vakantieadres. Dergelijke initiatieven waren er al: Saluti Cards bracht in februari al een iPhone-applicatie uit en HeyEllo was een paar weken daarvoor al met een ansichtkaartapplicatie voor de iPhone op de proppen gekomen. Wat Bluppr bijzonder zou moeten maken, is dat het is opgericht door drie studenten van de Hogeschool van Amsterdam.


Ben Groot (22), Marco de Waard (24) en Bart Schoon (25) hebben tijdens hun afstudeertraject een ansichtkaartendienst voor iPhone en Android opgezet onder de naam ‘Bluppr’. Met Bluppr kunnen gebruikers van een iPhone of een Android-toestel een foto maken met hun telefoon en die direct als echte ansichtkaart versturen naar ieder adres ter wereld. Bluppr is gratis te downloaden. De ansichtkaart is via e-mail of Twitter te versturen, maar je kunt ook de kaart via een drukkerij laten bezorgen. Daarbij betaal je de normale kosten van een ansichtkaart en frankering. Helaas verzuimt het persbericht te vermelden hoeveel dit kost, maar in de App Store staat het wel: €1,99 voor een kaartje binnen de EU en €2,25 wereldwijd. Opwaarderen kan via Visa, Mastercard, American Express, iDeal, eenmalige machtiging of PayPal.

Downloaden: Bluppr (gratis)

bluppr iphone

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.