Belgische krant Het Nieuwsblad brengt nieuwe iPhone-app uit

De Belgische krant Het Nieuwsblad heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht die visueel gelijk is aan de nieuwe mobiele website. De app biedt als toevoeging eenvoudige toegang tot nieuws uit je gemeente en pushberichten.

Nieuwsblad.be iPhone iPod touchDe Belgische nieuwssite Nieuwsblad.be, toebehorend aan de krant Het Nieuwsblad, heeft een gloednieuwe applicatie voor de iPhone en iPod uitgebracht. De app gaat hand in hand met de vernieuwde mobiele website die vandaag het levenslicht ziet, en is daar ook op gebaseerd. Ten opzichte van de site zijn er tabbladen die de nieuwsgaring duidelijk categoriseren en kan je eenvoudig op het nieuws uit je regio bekijken. Ook worden belangrijke sportwedstrijden live verslagen.

Nieuwsblad.be voorpaginaIn de app kan je ook het weer van de komende week bekijken. Sterker nog: daar is geen ontkomen aan. Bonvenaan de hoofdpagina zie je daarvoor een grote banner in beeld en die komt terug onder de openingsfoto van elk verhaal en elke subcategorie van nieuws die je kan opvragen in de app. Die rubrieken benader je in het tabblad kanalen, waarin je direct naar het meest recente nieuws kan gaan, maar ook sport, de Olympische Spelen, life, binnenland, buitenland, cultuur, economie en verkeer kan raadplegen. Met horizontale vegen kan je snel schakelen tussen de rubrieken, zoals je binnen een rubriek tussen de berichten erin kan vegen.

Nieuwsblad.be nieuwsbericht gemeenteOnder de hoofdpagina met een selectie prominente verhalen zie je reeds de eerste verhalen in de rubrieken meest recent nieuws, sport en life. Het tabblad Gemeente stuurt je naar een van de beste functies in de app: het overzichtelijk zien van nieuws uit je gemeente of streek. De zoekbalk met gemeente van voorkeur blijft in beeld staan in het nieuwsoverzicht, zodat je snel kan schakelen tussen gemeentes. Artikelen kunnen gedeeld worden op Facebook, Twitter, sms en e-mail en kunnen doorgestuurd worden naar de printer, Evernote en Instapaper.

De app verstuurt eveneens gratis pushberichten, maar we kunnen in de applicatie niet achterhalen waarvoor. Het zou kunnen dat die voor de live sportverslagen zijn die je tegenkomt onder het laatste tabblad. Je treft er een overzicht van de sporten die live verslagen worden, verkondigd met een tijdstip van aanbreken van de wedstrijd. Wedstrijdverslagen worden geschreven gedaan, met samenvattingen en statistieken van de belangrijkste gebeurtenissen.

Downloaden: Nieuwsblad.be (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2012, 13:02
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.