App Gemist: Star Wars Knights of the Old Republic, Bloglovin’, Electric Slide en meer

De nieuwe mail-app Instruct, de veelgeprezen game Star Wars KOTOR, het verslavende Dots en nog veel meer op de iPad in de App Gemist.

dots-ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een iPad-app voor het blogplatform Bloglovin’, de minimalistische spelletjes Blip Blup en Dots, een nieuw reismagazine en veel meer.

Blip Blup – De nieuw verschenen game Blip Blup is een mooi voorbeeld van een minimalistische game. Ontwikkelstudio ustwo kennen we al van MouthOff, de app waarmee je je eigen mond kunt bedekken met een grappige appmond. Blip Blup is totaal anders qua stijl. Het past in een trend die met Letterpress is begonnen en die daarna doorging met games als Dots. Blip Blup is een slimme en uitdagende puzzelgame waarbij je een scherm met grijze blokken krijgt voorgeschoteld. Het doel is om ze te vullen met kleur.
Downloaden: Blip Blup (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

SNP Magazine – Als de zon eenmaal doorbreekt, is het verlangen naar vakantie en reizen meteen weer aangewakkerd. SNP (Stichting Natuurstudie Projecten) brengt een informatief tijdschrift uit voor actieve reizigers die van alles willen zien, doen en proberen. Wie lusteloos op een hangmat in een all-in resort wil hangen, heeft hier dus niets te zoeken. Het tijdschrift SNP magazine is voor het eerst op de iPad verschenen. Zowel de app als de te downloaden tijdschriften zijn gratis.
Downloaden: SNP magazine (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Instruct – Iedere ontwikkelaar lijkt de laatste tijd een poging te doen de ultieme mailervaring op de iPad te maken. Taken-/mailapp Mailbox heeft sinds afgelopen week een iPad-versie, Incredimail en Evomail verschenen onlangs ook voor de iPad en zelfs Yahoo Mail heeft nu een native app voor de iPad. De nieuwe app Instruct doet als volgende een poging de troon te bestijgen. Instruct biedt een vrij afwijkende interface en sorteert je e-mail op basis van bepaalde parameters.
Downloaden: Instruct (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Electric Slide – De handige iPad-app Electric Slide heeft een behoorlijke update gekregen voor de iPad en iPhone. De applicatie waarmee je PowerPoint-presentaties kan bedienen en ze uitzenden via internet naar iedereen die erop inlogt, ondersteunt nu ook presentaties die zijn gemaakt met Apple’s Keynote – zelfs met inbegrip van de animaties. Ook is er nu een zoom-functie waarmee je delen van klaargezette slides en documenten kan vergroten om beter te laten zien aan je toeschouwers. Om snel presentaties, video’s en documenten naar jezelf te versturen, maakt de app nu een mailadres aan waarna je alle gewenste documentatie kan mailen, om het voorhanden te hebben in Electric Slide.
Downloaden: Electric Slide (gratis, universeel, iOS 5.0.1+)

Dots – De bolletjesgame Dots is nu ook op de iPad te spelen. Dots is een puzzelgame waarbij je lijnen moet trekken tussen bolletjes van dezelfde kleur, maar dan in een hedendaagse uitvoering met flat design. Het spreekt door zijn simpele uiterlijk een ander publiek aan dan Candy Crush. Dots is nog maar een maand beschikbaar op de iPhone, maar is sindsdien enorm gegroeid. Meer dan 3 miljoen downloads en rond de 250 miljoen games zijn inmiddels geteld.
Downloaden: Dots (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Star Wars: Knights of the Old Republic – Toen Star Wars: Knights of the Old Republic in 2003 voor de pc en Xbox verscheen werd het spel al snel gezien als een klassieker. In de game maak je een eigen Star Wars-held die al snel op weg is om een Jedi te worden en het lot van het universum moet beslechten. Vanaf nu kun je dit Star Wars-rollenspel ook op je iPad spelen. De iPad-versie is een regelrechte overzetting van het origineel, met een virtuele stick waarmee je kunt rondlopen en verder exact dezelfde spelfuncties.
Downloaden: Star Wars: Knights of the Old Republic (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

Bloglovin’ – Meer dan anderhalf miljoen mensen gebruiken het platform Bloglovin en maar liefst negentig procent daarvan is vrouw. Waarom? Omdat het platform vol blogs over mode, beauty, interieur, eten en do-it-yourself staat! Het is een beetje hokjesdenken, maar het is echt waar: slechts één op de tien gebruikers van Bloglovin’ is man. Hoe dan ook: de stijlvolle applicatie die eerder al op de iPhone beschikbaar was, is nu ook voor iedereen toegankelijk op de iPad.
Downloaden: Bloglovin’ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2013, 13:06
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.