ADE 2013: officiële app Amsterdam Dance Event (16-20 oktober)

ADE voor iPhone is de officiële app voor het Amsterdam Dance Event 2013. Je vindt hier het gehele programma van 16 tot en met 20 oktober.

ADEHet wereldberoemde Amsterdam Dance Event is weer aanstaande, en vandaag verscheen de officiële ADE app voor 2013 in de App Store. Het internationale clubfestival begint pas plaats op 16 oktober, maar deze app geeft festivalgangers alvast een actueel overzicht van alle evenementen en informatie over artiesten. Daarnaast kun je in deze app de blog van de organisatie lezen, heb je toegang tot alle social media en kun je algemene informatie over het festival lezen. Tijdens ADE zelf zullen er volgens de makers ook filmpjes en foto’s van officiële fotografen in de app te zien zijn.


Het Amsterdam Dance Event is het grootste internationale clubfestival ter wereld, waar bijna alle denkbare dancegenres aan bod komen. Gedurende het evenement zijn er in 75 clubs en andere locaties meer dan 300 verschillende evenementen van circa 2000 bekende dj’s en artiesten. ADE trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers, waaronder zo’n 40.000 toeristen. De app is ontwikkeld door Nederlandse start-up AppMachine en zit duidelijk in elkaar. De enige kleuren zijn geel, wit en zwart en via het menu aan de linkerkant kun je eenvoudig navigeren. Daarnaast heeft ieder programma-onderdeel een eigen zoekbalk, wat erg handig kan zijn.

De functie die de kortste route naar de clubs moet berekenen werkte bij ons nog niet naar behoren, omdat er iets mis gaat met de coordinaten in Google Maps. Hopelijk wordt dit snel verholpen. Ook is het jammer dat je dieper in het programma niet met éen tik weer terug bij het algemene programma tabblad komt, maar dit met navigatiepijlen moet regelen. Dat is echter een minor detail; uiteindelijk kunnen ADE- en danceliefhebbers voor en tijdens het evenement prima met deze app uit de voeten.

Downloaden: ADE (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

ADE programmablog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.