Yahoo! levert weerbericht en aandelenkoersen op iPhone

Google levert de belangrijkste diensten op de iPhone: de zoekmachine, kaarten en videodienst. Voor Yahoo! blijft op de e-mail na alleen het kruimelwerk over: aandelenkoersen en weersvoorspellingen. Is de samenwerking met Apple een weloverwogen strategie van Yahoo? Of speelt Apple een spelletje?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We hebben gehoord dat Google Maps op de iPhone beschikbaar komt en dat er ook YouTube-filmpjes op te zien zullen zijn. Google levert ook de standaardzoekmachine in Safari. Het enige dat we tot nu toe over Yahoo! hebben gehoord is dat ze de e-mail zouden leveren en dat ze vervolgens in een flirt raakten met Microsoft. Toch is dat niet het einde van Yahoo! op de iPhone. Er komen meer diensten aan.

Twee widgets gaat Yahoo! in ieder geval aan de iPhone toevoegen: een aandelen-widget waarmee je koersen op Yahoo Finance kunt bekijken en een weerbericht-widget om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Het is te zien in de bijgewerkte widget-video van Yahoo! en ook op bijgaande foto, waar het Yahoo! logo zich linksonder in het scherm bevindt. Het enige wat nog ontbreekt is een koppeling naar de mateloos populaire fotosite Flickr, waar je meteen vanaf je iPhone foto’s zou kunnen uploaden.

Maar waarom? Probeert Yahoo! tegen Apple aan te schurken om te voorkomen dat ze door Microsoft worden gekocht? Waarschijnlijk werkt het de andere kant op: het is Apple, die de banden met Google en Yahoo! aanhaalt, om te zorgen dat Microsoft buitenspel komt te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:47
Categorie iOS
Onderwerpen aandelen, weerbericht, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.