Wall Street reageert positief op Apple’s SDK-plannen

Beleggers en beursanalisten zien de komst van de iPhone SDK met vertrouwen tegemoet. Ook de Schotten en Spanjaarden zijn blij met de iPhone: het levert werkgelegenheid en mooie cijfers op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

beleggers krijgen weer vertrouwen in appleBeleggers op Wall Street hebben eindelijk weer wat vertrouwen dat Apple de economische misere kan doorstaan. Na de aankondiging van de iPhone SDK en de bevestiging dat Apple de gestelde verkoopdoelen kan halen klom het aandeel Apple sinds lange tijd weer wat omhoog. Donderdag steeg de koers van het aandeel met ruim 4%, nadat het wekenlang alleen maar was gedaald. Maar Apple was daarbij niet het enige bedrijf met kelderende koersen: ook het aandeel Google daalde de afgelopen tijd met 40%. In de VS wordt al weken gevreesd voor een recessie.

Beleggers hebben er vertrouwen in dat Apple niet wordt meegesleept door problemen in de Amerikaanse economie. Analist David Bailey van Goldman Sachs gelooft na een gesprek met COO Tim Cook dat Apple in staat is het zwakkere seizoen te doorstaan en goed is voorbereid op een sterke tweede helft van dit jaar. De aandelenkoers is nu weliswaar weer iets omhoog gegaan, maar het maakte de afgelopen drie maanden een daling van 30 procent. Daardoor waren beleggers bang dat een tragere economie van invloed zou zijn op de verkoop van Macs, iPods en iPhones. Op korte termijn is het ook voor de analisten moeilijk in te schatten hoe de koers zal verlopen, maar op langere termijn zal Apple de storm beter doorstaan dan de meeste andere bedrijven.

Ook Schotten en Spanjaarden zijn blij met de iPhone. O2 maakte gisteren bekend dat er eind van dit jaar 2.000 Schotse medewerkers speciaal voor de iPhone aan het werk zijn geholpen. Nu werken er al 1.600 iPhone-medewerkers in Schotland, waarvan 1.300 in het contactcenter in Skypark, Glasgow. O2 heeft alleen al 350 Schotten ingehuurd om vragen van potentiële iPhone-kopers te kunnen beantwoorden. De Spanjaarden zijn blij met de iPhone omdat Telefonica haar Britse dochterbedrijf O2 ziet als de “star performer” in de groep, dankzij het iPhone halo-effect.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2008, 14:41
Categorie Apple
Onderwerpen beleggen, investeerders, o2, schotland, sdk, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.