Sybase-onderzoek: ruim 50% wil iPad gebruiken voor werk

Sybase heeft onderzoek laten verrichten naar gebruik van de iPad. Daarbij blijkt dat 52,3 procent de iPad wil gebruiken voor werk en zakelijke activiteiten, zoals e-mail en studieboeken lezen.

ipad werkGisteren lekte er een lijst uit van goedgekeurde iPad-applicaties en het waren alleen maar games. Toch is het de vraag of mensen wel een iPad gaan kopen ‘voor de fun’. De kans is groter dat ze er werk op willen doen, blijkt uit een nieuw onderzoek van Sybase. Sybase vroeg 2.443 volwassen mobiele telefoongebruikers waar ze de iPad zouden willen gebruiken:

  • 52,3% wil er vooral op werken (zakelijke activiteiten, zoals e-mailen);
  • 48,2% wil films en tv-programma’s kijken;
  • 35,4% wil games spelen.


De uitkomst van dit onderzoek komt voor Sybase goed uit, want het bedrijf verkoopt zakelijke oplossingen. Uit eerdere onderzoeken bleek dat eenderde van de iPad-kopers het apparaat willen gebruiken voor het lezen van boeken. Ook dat kan onder de activiteit ‘werk’ worden geschaard, als het studieboeken zijn. Toch horen we vooral veel over gamesontwikkelaars die bezig zijn om hun iPhone-games aan te passen voor het grotere scherm. Uiteindelijk moet de praktijk uitwijzen waar we de iPad echt voor gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 13:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen afstandsbediening, ipad, onderzoek, opensignal, sybase

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.