Sony lanceert eigen streaming-muziekdienst in Ierland en Verenigd Koninkrijk

Sony heeft zijn eigen streaming-muziekdienst 'Music Unlimited' gelanceerd, waarmee gebruikers een catalogus van zo'n zes miljoen nummers naar verschillende apparaten kunnen streamen en ook hun iTunes-bibliotheek kunnen synchroniseren. De dienst is gelanceerd in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, maar zal volgende jaar ook in andere landen uitgerold worden.

Music UnlimitedSony heeft vandaag een eigen streaming-muziekdienst gelanceerd, waarmee gebruikers een catalogus van zo’n zes miljoen nummers naar verschillende apparaten kunnen streamen, zoals de PC, PlayStation 3 en Sony’s eigen Bravia TV’s met internet. De nieuwe dienst heet “Music Unlimited powered by Qriocity” (uit te spreken als curiosity) en is voorlopig alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Volgend jaar wordt de dienst ook uitgerold in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nieuw-Zeeland.

Naar verwachting zal ook Apple een eigen streaming-muziekdienst introduceren, maar wanneer dat zal gebeuren is nog steeds onduidelijk. De nieuwe dienst van Sony lijkt in ieder geval nu al concurrentie voor Apple te betekenen, omdat ook muziek uit de iTunes-bibliotheek gesynchroniseerd kan worden. Momenteel is streamen naar smartphones en mediaplayers nog niet mogelijk, maar Sony is van plan die ondersteuning later toe te voegen.

Sony’s Music Unlimited wordt aangeboden middels twee abonnementen. De eerste is de reguliere toegang welke 3,99 Britse ponden (ongeveer €4,70) per maand kost. Daarnaast is er nog een premium lidmaatschap voor 9,99 pond (zo’n €11,70) waarmee het ook mogelijk is om zelf afspeellijsten te maken en favorieten te beheren. Ook krijgt de gebruiker toegang tot premium top 100 channels.

Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2010, 17:36
Categorieën Diensten, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen muziek, sony, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.