Snapchat

‘Snapchat heeft plannen met muziek, iBeacons en slimme brillen’

Snapchat lijkt grote plannen te hebben: in gelekte mails staat een nieuwe muziekfuncties beschreven, en de app-maker heeft bedrijven overgenomen die slimme brillen en iBeacons maakten.

SnapchatSnapchat is in gesprek met Vevo om een muziekfunctie toe te voegen aan de app. Hiermee is het mogelijk om muziekvideo’s vanuit de app met je vrienden te delen. De nog niet aangekondigde Snapchat-functie kwam aan het licht door de gelekte Sony-mails, waarin de besprekingen met Vevo uitgebreid aan bod komen.

Snapchat wilde de muziekfunctie al in augustus introduceren, maar de functie werd vertraagd. Snapchat en Vevo moeten namelijk nog bepalen hoe de omzet van muziekvideo’s tussen beide partijen wordt verdeeld. Snapchat-CEO Even Spiegel had het er tijdens besprekingen kort over om een platenlabel te starten, waarvoor hij in Snapchat reclame zou maken. Later kwam hij hier echter deels op terug.

Snapchat-bestuurslid Mitch Lasky mailde met Sony Entertainment CEO Michael Lynton over de plannen. En dat niet alleen: in de mails wordt ook verwezen naar Snapchat’s overname van Scan.me, een bedrijf dat zich specialiseert in QR-codes en iBeacons. Voor Scan.me heeft Snapchat 14 miljoen dollar betaald, plus 36 miljoen dollar in aandelen. Snapchat zou ook Vergence Labs hebben overgenomen. Dit bedrijf maakte een slimme bril met ingebouwde camera, als concurrent voor Google Glass. Voor Vergence Labs is 11 miljoen dollar en 4 miljoen dollar in aandelen neergelegd.

Wat Snapchat precies van plan is met Scan.me en Vergence Labs is onduidelijk: de nieuwe muziekfunctie is de enige concrete verandering die in de e-mails wordt beschreven. Het is echter aannemelijk dat Snapchat de technologie van de bedrijven op één of andere manier wil inzetten. iBeacons zouden bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor locatiegebaseerde notificaties.

Twitter en Facebook

Nog een saillant details in de Sony-mails: toen Facebook probeerde Snapchat over te nemen, zou hiervoor maar liefst 3 miljard dollar zijn geboden. Dit bod werd uiteindelijk afgeslagen. Inmiddels zou Snapchat een hechte band hebben met Twitter. In begin 2014 vertelde Twitter-CEO Dick Costolo aan Lynton dat ze graag Snapchat willen helpen met groeien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2014, 8:27
Categorieën Apps, Geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.