‘Productie iPhone 5S begint in maart, juni/juli in de winkel’

Analist Peter Misek denkt dat Apple in maart begint met de productie van de iPhone 5S, die in juni/juli in de winkel moet liggen.

iphone-5s-kleurenJeffries-analist Peter Misek heeft vandaag een rapport aan klanten uitgebracht. Daarin betoogt hij dat Apple in maart zal beginnen met de productie van de iPhone 5S. Het toestel zal dan in juni/juli op de markt komen. Misek’s opmerkingen sluiten aan bij eerdere berichten dat de volgende generatie iPhone al deze zomer in de winkel ligt. Misek verwacht een terugval in de vraag in het eerste kalenderkwartaal van 2013, in aanloop naar het nieuwe toestel. Hij heeft zijn eerdere schatting van 48 miljoen verkochte iPhones in het eerste kwartaal van 2013 bijgesteld naar 44 miljoen. Dat ligt hoger dan andere schattingen die op 35 miljoen uitkomen.

Afgelopen december beweerde een andere analist (Brian White) ook al dat de iPhone 5S in juni komt. Die verspreidde toen ook het gerucht dat Apple de iPhone 5S in meerdere kleuren gaat uitbrengen, met een verbeterde batterijduur en mogelijk een 4,8-inch retina- of IGZO-scherm. Wat de goedkopere iPhone betreft, waar veel over wordt gesproken: daarvan denkt Misek dat het om een toestel van polycarbonaat zonder LTE en een 4-inch scherm zal gaan. Een retinascherm zit er niet in.

Misek heeft uiteraard ook gehoord van de geruchten dat Apple de productie van de iPhone 5 sterk terugschroeft, naar verluid omdat er weinig vraag naar de iPhone 5 zou zijn. Maar hij denkt dat er een aantal zaken meespelen: door problemen bij de productie zijn de voorraden componenten in het vierde kwartaal opgelopen. Ook speelt mee dat de productie van de iPhone al in maart start (zodat er minder iPhone 5’s geproduceerd hoeven te worden) en ten derde: de verwachtingen waren iets te optimistisch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 19:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.