Original iPhone Film Festival maakt winnaars bekend

Kun je je iPhone gebruiken voor het maken van muziekvideo’s, korte films, documentaires of reclamefilmpjes? Natuurlijk! Het is al vaker vertoond en de kwaliteit is soms verrassend goed. Op het Original iPhone Film Festival (OIFF) kwamen de toppers op dit gebied samen: filmpjes die op de iPhone zijn gemaakt. De winnaar voor alle categorieën was […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-film-festivalKun je je iPhone gebruiken voor het maken van muziekvideo’s, korte films, documentaires of reclamefilmpjes? Natuurlijk! Het is al vaker vertoond en de kwaliteit is soms verrassend goed. Op het Original iPhone Film Festival (OIFF) kwamen de toppers op dit gebied samen: filmpjes die op de iPhone zijn gemaakt. De winnaar voor alle categorieën was de muziekvideo ‘Nancy Lee’ van Alen Petkovic. Dit is een muziekvideo van de band Vintage Trouble, die met vier iPhones is gemaakt. Er kwamen honderden inzendingen binnen, waarvan 75% van amateurs. Zelfs uit landen als Irak en Peru waren deelnemers aanwezig tijdens de finale in San Francisco.

Het complete lijstje met prijswinnaars is te vinden op de website van het Original iPhone Film Festival. Bij het onderdeel Fictie won ‘The Latter’ van Micah Moss, de documentaire ‘Kalapukan (Mudplace)’ van Michael Guhil bleek het beste non-fictiefilmpje en de beste reclamefilm werd gemaakt door champagnemaker Veuve Cliquot.

De tweede editie van het Original iPhone Film Festival is in voorbereiding. Mensen die de iPhone willen gebruiken voor het maken van filmpjes en dit naar een hoger niveau willen tillen kunnen terecht op iphonefilmmaker.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 13:35
Categorie Apps
Onderwerpen festival, video, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.