‘Nieuwe iPhone-achterkant te huur voor ruim 6.000 euro per dag’

Wil je de gelekte iPhone 5-achterkant een dag lang in huis hebben, dan betaal je hiervoor in Shenzhen bijna 50.000 dollar (6.300 euro). Vooral case-makers zouden de achterkant in huis halen.

iPhone 5De Chinese site NetEase heeft foto’s weten te maken van de mogelijk gelekte iPhone-achterkant, die hiervoor ook al op meerdere locaties online verscheen. Dat bleek geen makkelijke opgave: volgens de site is de achterkant inmiddels zo’n gewild onderdeel, dat hij voor forse bedragen in Shenzhen wordt verhuurd. Het zou op het moment bijna 50.000 yuan kosten om de case 24 uur lang in huis te hebben, omgerekend 6.363 euro.


De achterkant is vooral populair onder accessoirefabrikanten in Shenzhen. Waarschijnlijk leggen zij geld neer voor het onderdeel, zodat ze nu alvast aan de slag kunnen met een iPhone-case die om het nieuwe model heen past. Eerder vandaag schreven we nog dat er al accessoires voor de iPhone 5 op Amazon verkocht worden, waarvan het ontwerp waarschijnlijk is gebaseerd op circulerende geruchten. Aziatische accessoiremakers weten namelijk zelden van tevoren wat Apple precies gaat aankondigen.

Heeft een accessoiremaker er geen 6.363 euro voor over om de iPhone-achterkant te huren, dan kunnen ze altijd de proef op de som nemen en één van de eerder verschenen schematische tekeningen gebruiken. Dat zoiets niet altijd goed kan aflopen bleek echter vorig jaar: toen produceerde True Supplier nog een case voor de iPhone 5, die na de aankondiging van de iPhone 4S niet bruikbaar bleek te zijn.

Via MIC Gadget.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2012 om 12:17
Categorieën
Geruchten, iDevices
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.