iPhone-firmware 2.2: Mobile Safari krijgt nieuw uiterlijk

In de nieuwe firmware 2.2 is te zien dat Safari een redesign heeft gekregen. Safari heeft een kleiner adresvak gekregen het Google-zoekvak is voortaan altijd zichtbaar.

iPhone firmware 2.2iPhone firmware 2.2 ligt bij de ontwikkelaars en de eerste ontdekkingen over nieuwe functies zijn al gedaan. Hiernaast is een screenshot van de nieuwe Safari-browser te zien, waaraan een apart zoekvak voor Google is toegevoegd. De adresbalk wordt daarmee een stuk kleiner en de afgeronde hoeken van het Google-vak zien er wat nep uit, maar volgens bronnen van iPhone Atlas gaat het toch om een echt screenshot. Het icoon om de pagina te vernieuwen is nu in de adresbalk geplaatst, in plaats van ernaast.


Firmware 2.2De kans dat er een knip- en plakfunctie in de nieuwe firmware zit is niet zo groot, maar Wired heeft er een theorie over: Apple is niet zo lang bezig omdat het moeilijk is te realiseren, maar omdat ze het totaal anders willen aanpakken. Een systeembreed menu zou in alle applicaties beschikbaar kunnen komen, waarmee je niet zozeer items op een klembord kan zetten, maar dat aangeeft waar je een tekststring of bestand naartoe kunt sturen. Maar dat is slechts een hersenspinsel van Wired.

Uit het jailbreak-circuit komen er ook goede geluiden. Het iPhone Dev Team laat weten dat de eerste beta van firmware 2.2 goed te ‘pwnen’ is. Het lukt nog niet om de tweede generatie iPod touch te jailbreaken, maar misschien komt daar binnenkort nog verandering in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 september 2008 om 21:37
Categorie
iOS
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.