Koreaanse operator spreekt over 4G iPhone met OLED-scherm

De Koreaanse operator KT is van plan om de 4G iPhone al vanaf april te gaan verkopen. Die vroege lancering is nodig vanwege de groeiende populariteit van Android.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4gDe Korea Times schrijft dat operator KT van plan is om een nieuwe versie van de iPhone op z’n vroegst al in april te verkopen. KT is een exclusieve aanbieder van Apple voor de lokale markt. Het zou gaan om de 4G iPhone, die aan de grotere zakelijke klanten zal worden verkocht als een proefproject. De operator ziet geen drempels om de 4G iPhones te gaan verkopen. De juridische zaken zijn al volledig afgehandeld; de technische en praktische zaken blijkbaar ook. Een topman van KT vertelde de Korea Times dat ze de apparaten in de eerste helft van dit jaar willen gaan verkopen.

Er zijn weliswaar nog 3G iPhones op voorraad, maar de operator heeft met Apple de afspraak gemaakt om de geavanceerdere toestellen zo snel mogelijk op de markt te brengen, aldus de topman. Er komen meer ‘tech-oriented features’ beschikbaar op de iPhones. Eén daarvan is het gebruik van een OLED-scherm. OLED staat voor organic light emitting diode en is een energiezuiniger oplossing dan LCD-schermen.

Een verwisselbare batterij zou ook zeer waarschijnlijk zijn, net als live chatfuncties, een dual-core processor en krachtiger grafische chips. Die laatste moeten ervoor zorgen dat de videoresolutie omhoog gaat en dat de kwaliteit van de foto’s die je maakt eveneens beter wordt. Mocht de iPhone eerder dan gepland gelanceerd worden, dan zou dat te maken kunnen hebben met recente aankondigingen van Google, gebaseerd op het Android OS.

CEO Lee Suk-chae is van plan om voor het einde van het jaar 500.000 iPhones te verkopen, waaronder de iPhone 4G.

Via: AppleInsider en Korea Times

Tipgever: NormAlis666

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2010, 21:50
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.