Nederlandse iPhone wel of niet op 29 maart? (Update)

Apple-reseller The Innovators houdt op 29 maart om 11:00 uur een speciaal evenement. Daar zal een nieuw product worden gelanceerd dat nog niet eerder in Nederland te koop was en waarmee je kunt bellen...
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Speciaal Evenement 29 maart 2008Het gerucht over een speciaal evenement bij Nederlandse Apple-reseller(s) heeft inmiddels de buitenlandse websites bereikt. MacNN schrijft erover en verwijst daarbij naar de website van The Innovators in Tilburg, een van de Apple Authorized Resellers in Nederland. Op zaterdag 29 maart om 11:00 uur is het zover: dan gaat deze reseller een speciaal evenement organiseren waarbij “een bijzonder product” zal worden onthuld. De reseller heeft al twee hints weggegeven: “we zullen een nieuw product in Nederland presenteren, dat voorheen hier nog niet verkocht werd” (hint #1) en “het maakt het je gemakkelijk om ons te bellen” (hint #2).

Nu is het bij cryptische aankondigingen hetzelfde als bij cryptogrammen. Dat wil zeggen: je moet de aanwijzingen tot op de letter nauwkeurig lezen. OK, laten we dat eens gaan doen:

Hint #2: Wat we nog kunnen weg geven over de productpresentatie van aanstaande zaterdag is het volgende: het maakt het je gemakkelijk om ons te bellen.

Het gaat dus om een product en niet om bijvoorbeeld een nieuwe telefonische hulpdienst waarmee je de reseller makkelijker kunt bellen. Met het woord bellen wordt gesuggereerd dat het inderdaad om een spraak- of telefoonproduct gaat. Het zou dus om de iPhone kunnen gaan, maar ook over een nieuw product voor internetbellen.

Hint #1: We zullen een nieuw product in Nederland presenteren, dat voorheen hier nog niet verkocht werd.

Als het hierbij om de huidige eerste generatie iPhone gaat, klopt de aanwijzing niet. De iPhone is hier immers al bij verschillende winkels te koop, alleen nog niet officieel (maar dan zou er in de aanwijzing wel hebben gestaan dat het om een product gaat dat voorheen nog niet officieel werd verkocht). Een andere mogelijkheid is dat het om een gesimlockte iPhone gaat die alleen op een bepaald Nederlands mobiel netwerk te gebruiken is. Maar dan moet het wel een andere mobiele provider zijn dan T-Mobile, want hun woordvoerder ontkent dat er op korte termijn iets aankomt. In het eerdere gerucht van OMT wordt gesproken over een lancering via T-Mobile. Overigens wordt daarin ook gesproken over een top secret meeting, terwijl het speciale evenement op 29 maart nou niet bepaald geheim is.

Een derde optie zou kunnen zijn, dat The Innovators zaterdag de eerste 3G iPhone introduceert, maar gezien de belangen die daarmee gemoeid zijn is het niet erg realistisch om te denken dat een Tilburgse reseller er met deze wereldprimeur vandoor gaat. Bovendien: als we andere geruchten mogen geloven heeft Apple net een bestelling voor de 3G iPhones geplaatst, dus die zullen niet binnen een paar dagen op de stoep in Tilburg staan.

Optie vier is dat The Innovators zelf een partij iPhones in het buitenland heeft gekocht en niet langer wil wachten tot Apple er officieel mee komt. Maar ook dan is het niet een product, dat pas nu in Nederland te koop zal zijn.

En dan is er nog een laatste optie, die we al even eerder hebben genoemd: het gaat om een totaal ander product waarmee je kunt bellen. Bijvoorbeeld iets met VoIP. Maar ook dat lijkt niet realistisch gezien de volgende opmerking op de website:

… waarbij we een onthulling doen waarop we onze klanten aangenaam gaan verrassen.

The Innovators wekt met z’n aanwijzingen toch wel sterk de suggestie dat het om de iPhone gaat. Het aankondigen van elk ander product zal een bijzonder onaangename verrassing zijn. Mensen die zaterdag van heinde en verre naar Tilburg afreizen om erachter te komen dat het uiteindelijk om de eerste de beste VoIP-telefoon gaat, zullen daar niet blij mee zijn.

We zijn benieuwd of jullie nog andere ideeën hebben waarom het al dan niet om de iPhone zou kunnen gaan.

Update: Inmiddels is ook een derde hint vrijgegeven (bedankt iedereen die dit heeft gemeld via e-mail en in de comments):

Voor iedereen die razend nieuwsgierig is wat er zaterdag te gebeuren staat, volgt hier nog een laatste hint: Het is een geheel draadloos product en is compatibel met zowel Mac als met Windows.

Een tip nog: laat je niet gek maken…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen evenement, reseller, t-mobile, tilburg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.