iPhone Dev Team stopt ermee (en andere 1 april-grappen)

Het iPhone Dev Team stopt ermee en heeft alle rechten verkocht aan een onbekende derde partij. Het was een van de betere 1 april iPhone-grappen die vandaag voorbijkwamen.

1 aprilgrap iPhone Dev Team stopt ermeeOp de website van het iPhone Dev Team is een schokkende mededeling te lezen: het team stopt ermee en heeft alle rechten verkocht aan een onbekende, derde partij. Het pwnage-tool wordt per direct ingetrokken; meer details zijn helaas nog niet bekend. Het is duidelijk dat het hier om een 1 april-grap moet gaan. Op de website is inmiddels een cartoonplaatje te zien van een Steve Jobs die triomfantelijk een tekst als ‘prefab’ in het Russisch uitroept (het blijkt echter ‘gegroet!’ te zijn, zie hieronder).
Het iPhone Dev Team was niet de enige met 1 aprilgrappen. CrunchGear en een zekere Ben uit Nieuw-Zeeland kwamen (onafhankelijk van elkaar?) op hetzelfde idee: ze hebben een 3G iPhone in handen. Apple heeft Vodafone New Zealand uitgekozen als exclusieve partner om een betatest met de 3G iPhone uit te voeren.

Het idee is dat Nieuw-Zeeland een kleine, geïsoleerde markt is met een relatief nieuw gsm-netwerk van Vodafone. Perfect dus om een testronde uit te voeren voordat de 3G iPhone wereldwijd beschikbaar komt. Het uiterlijk is volgens Ben gelijk aan het huidige versie, met als enige verschil dat er 3G en een GPS-ontvanger in zit. Het toestel draait op firmware 2.0 en push e-mail via Exchange werkt perfect.

Er zijn ook 1 aprilgrappen die wel heel doorzichtig zijn: de iPhone Cthulhu is een nieuwe versie van de iPhone, voorzien van een aangepaste interface voor de Elder Gods. Het is vandaag Apple Tuesday, dus waarom niet?

In Canada is de iPhone nu ook gearriveerd: tenminste als we een Flickr-foto mogen geloven. Vanaf $399 is ‘ie te koop, maar wel met een nieuwe 4 megapixel camera en 3G-ondersteuning. Het gezeur over dure databundels is definitief voorbij: in Canada kun je de iPhone kopen met een databundel vanaf $10 per maand.

De Duitse site iPhone-ticker.de heeft ook een heel doorzichtige: Apple heeft blijkbaar haar oog laten vallen op Duitsland: ze hebben het mobiele telefoonnet van O2 Duitsland gekocht, zodat ze vanaf mei onafhankelijk van T-Mobile de iPhone op dit netwerk kunnen verkopen. Dubbel ongeloofwaardig, want waarom zou Apple daarbij een operator gaan dwarszitten waarmee ze eerder een exclusieve overeenkomst hebben gesloten? Die grap viel dan ook al snel door de mand.

En dan zijn er ook nog een paar niet-iPhone-gerelateerde grappen: Michael Arrington klaagt Facebook aan voor $25 miljoen, Google start met toekomstige zoekdienst GDay en De Telegraaf voegt de websites van Spits en NieuwNieuws samen tot Spitsnieuws.nl
(nee, toch geen grap?).

Ook een leuke 1 april-grap gezien? Laat het weten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2008, 15:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.