‘iPhone binnen halfjaar bestverkopende telefoon in VS’

Binnen 1 tot 2 kwartalen kan de iPhone de bestverkopende telefoon in de VS worden. De iPhone staat nu nog op #4 en is bij AT&T al de bestverkopende telefoon.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jobs BlingResearchers van Strategy Analytics denken dat de iPhone de bestverkopende telefoon in de geschiedenis zou kunnen worden. Op dit moment is de iPhone al de bestverkopende mobiele telefoon van AT&T en het #4 bestverkopende toestel in de VS. In één tot twee kwartalen zou de iPhone volgens vicepresident Barry Gilbert van Strategy Analytics wel eens kunnen uitgroeien tot de meest populaire telefoon.

Bij AT&T is 13% van het totale aantal verkochte telefoons een iPhone en het is daarmee de meest populaire telefoon van deze Amerikaanse operator. Dat lijkt weinig, maar de markt is erg versnipperd: de tien bestverkopende toestellen zijn maar verantwoordelijk voor 25% van de totale verkopen. Op dit moment staat de Motorola RAZR V3 bovenaan in de algemene verkooplijsten van alle operators, maar die positie lijkt te wankelen. Uit cijfers van ChangeWave blijkt dat het marktaandeel van Motorola 29% is gedaald sinds de lancering van de iPhone op 29 juni.

De typische iPhone-koper is een upwardly mobile persoon, met een college-opleiding en een huishoud-inkomen van zes cijfers, beweert David Kerr, eveneens vicepresident bij Strategy Analytics. Het grootste deel van de iPhone-kopers is tussen 20 en 30 jaar oud, maar de iPhone blijkt tegelijk een brede leeftijdsgroep aan te trekken: bijna 25% van de kopers is tussen de 50 en 60 jaar oud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:09
Categorie Achtergrond
Onderwerp cijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.