iCulture Weekend: geen Touch ID in iPads, Kardashian Phone en meer

In iCulture Weekend lopen we nog eens rustig al het nieuws van de afgelopen twee dagen langs. Ditmaal alles over het aankomende iPad-event.

Yerba Buena Apple 3Het zijn de laatste paar dagen voor Apple’s grote iPad-evenement, wat betekent dat er afgelopen weekend een flinke lading nieuws op zowel iPhoneclub als iPadclub voorbijkwam. Een lezer ontdekte bijvoorbeeld tijdens zijn trip in San Francisco dat Apple alle banners voor het event heeft opgehangen. Analisten zijn inmiddels druk bezig om hun investeerders in te lichten, waardoor ondermeer Ming-Chi Kuo zijn conclusies over de keynote op een rij heeft gezet. Hij denkt dat de nieuwe iPads niet in het goud worden aangeboden, en ook geen Touch ID-scanner zullen krijgen. Daar kan hij wel eens gelijk in hebben: Kuo heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd met zijn eerdere kloppende voorspellingen.

Apple aangeklaagd om automatische downloads iOS 7

ios7-updateApple mag zich mengen in een nieuwe rechtszaak, die ditmaal is aangespannen door gebruikers van iOS-apparaten. iOS 6 downloadt volgens de aanklagers automatisch iOS 7, maar als je de update niet installeert blijft hij ruimte in beslag nemen. De iPhone, iPad of iPod heeft daardoor minder ruimte tot zijn beschikking dan Apple beloofde. Het betreft een class action-rechtszaak van meerdere probleemhebbenden onder leiding van Mark Menacher. Hij eist een schadevergoeding van 50 dollar per aanklager.

Ander nieuws

iOS-app Google Chromecast nu in Nederland verkrijgbaar

ChromecastEen kleine verrassing van Google dook dit weekend op in de Nederlandse en Belgische App Stores: de Chromecast-app kan hier nu worden gedownload. Deze app kan worden gebruikt door Chromecast-bezitters om hun streamingoapparaatje te configureren. Alleen bijzonder als je een Chromecast in huis hebt dus, en het apparaatje kan op het moment alleen in de VS worden besteld. Het opduiken van de app doet ons echter vermoeden: wordt de Chromecast binnenkort ook hier verkocht? De app beperkt zich hoe dan ook niet tot Nederland en België: hij wordt nu internationaal aangeboden.

Andere apps

Ook leuk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2013, 11:42
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.