Google Chrome voor iOS nu met spraakgestuurd zoeken in conversatievorm

Google heeft een nieuwe Chrome-browser voor iOS uitgebracht, waarmee je kunt zoeken in conversatievorm: stel een vraag in natuurlijke taal en Google Chrome geeft een passend antwoord, net als in de Google Search-app.

google chromeGoogle Chrome kreeg in mei nog een update voor desktop en Android. Sinds vandaag is ook de iOS-versie van de Google-browser bijgewerkt, met een aantal handige verbeteringen. Je kunt nu spraakgestuurd zoeken in de vorm van een gesprek: je vraagt in natuurlijke taal wat je wilt weten (bijvoorbeeld: “Wat voor weer is het in Amsterdam?”) en de app geeft je via spraak het passende resultaat. Dit werkt op een manier die vergelijkbaar is met Siri.

Google had al aangekondigd dat het conversatiegestuurd zoeken met je stem op de iPhone beschikbaar zou komen. Je kunt dan vragen stellen als: ‘hoeveel euro is 100 dollar?’ of ‘wie is de president van Egypte?’ De spraakgestuurde zoekfunctie was eerder al toegevoegd aan de Google Search-app voor iOS.

Het uitspreken van de antwoorden is standaard niet ingeschakeld. Je stelt het in via Instellingen > Gesproken zoekopdrachten > English (US). Nederlands staat wel in de lijst, maar als je het selecteert kun je de schakelaar niet activeren. Het lijkt daarom alleen te werken voor Engels.

spraak google chrome herman koch the dinner

In de vernieuwde Chrome-app voor iOS vinden we nog meer vernieuwingen, zoals verbeterde stemherkenning met tekst die tegelijkertijd wordt gestreamd. De antwoorden worden voorgelezen, waarbij je tegelijk de webresultaten te zien krijgt, afgestemd op je vraag. Een andere verbetering is het sneller opnieuw laden van pagina’s als het netwerk traag is. Stabieler en veiliger is de app ook geworden.

Google kondigde vorige maand een groot aantal nieuwe functies aan voor de Google-diensten. Wij zetten de 20 belangrijkste op een rijtje, zodat je als iOS-gebruiker meteen bent bijgepraat.

Downloaden: Google Chrome (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 19:41
Categorie Apple
Onderwerpen chrome, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.