Facebook-ontwikkelaar wil scrollen in iOS-webapps verbeteren

Facebook voor iPhone-ontwikkelaar Joe Hewitt heeft zijn eerste project onthuld: hij heeft Scrollability gemaakt, een script om op webpagina's soepeler te kunnen scrollen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

joe hewittJoe Hewitt is de bedenker en maker van de Facebook-applicatie voor de iPhone. Eerder deze maand kondigde hij aan dat hij Facebook gaat verlaten, om zich te kunnen storten op persoonlijke projecten. Hij wil tools bouwen die het leven voor ontwerpers en programmeurs makkelijker maken. Eén van z’n eerste projecten zal Scrollability zijn, een script waarmee je het bladeren in mobiele websites makkelijker kunt maken. Bij native iOS-applicaties loopt het scrollen soepel, maar bij webapps kan wel eens sprake zijn van traag reageren.

Hewitt legt op zijn webpagina uit dat Scrollability het best werkt op een iPhone 3GS, iPhone 4 en iPad. Webontwikkelaars kunnen het gebruiken door een aantal CSS-classes toe te voegen aan hun website. Het resultaat is dat de websites snappier en sneller reageren bij het scrollen. Door op je iPhone naar deze pagina te gaan, kun je het zelf proberen op je iPhone of iPad: Scrollability Demo. De code is te vinden op Github. Er zitten nog wel wat bugs in de oplossing; zo moet je je vinger snel van het scherm halen. Doe je dat te langzaam, dan kan het voorkomen dat het script dat niet goed detecteert waardoor de pagina nog even doorscrollt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2011, 18:17
Categorieën Apps, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.