Apple vraagt patent aan op ontgrendelscherm met veegbewegingen

In twee nieuwe patentaanvragen beschrijft Apple een nieuw ontgrendelscherm voor iOS op de iPhone. Met swipes zoals op Android ontgrendel je.

slide-to-unlock-iphone-doormat-blackIn vandaag gepubliceerde patentaanvragen van Apple beschrijft een iPhone die je kunt ontgrendelen met specifieke swipebewegingen. Deze swipes vervangen de gebruikelijke pincode van het iPhone-ontgrendelscherm. Dat maakt het patent bijzonder: iOS-concurrent Android biedt op het moment namelijk een vergelijkbare vergrendelingsmethode. Hierbij teken je een lijn tussen meerdere bolletjes op het scherm om een smartphone te ontgendelen.

Apple beschrijft in het patent hoe je met één of meerdere veegbewegingen een iPhone kunt ontgrendelen. Hierbij wordt een stippenpatroon zoals bij Android gebruikt. Omdat een ontgrendelbeweging kan bestaan uit twee swipes, is het bij Apple’s methode mogelijk om het scherm los te laten en vanaf ergens anders weer verder te vegen.

Apple patent ontgrendelscherm

Het Apple-ontgrendelscherm kan door de gebruiker ook op een aantal manieren worden aangepast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de grootte van stippen aan te passen. Daarnaast kun je onzichtbare stippen gebruiken. Dit moet het een stuk lastiger maken om andermans ontgrendelbeweging te raden. De snelheid van een swipe en pauzes middenin je beweging kunnen zelfs belangrijke rollen spelen bij het ontgrendelen van je iPhone.

Het patent beschrijft een ontgrendelsysteem dat we al lange tijd van Android kennen. Het is daarom vrij onduidelijk waarom Apple de patentaanvragen precies heeft ingediend. Hoewel de patenttekst meerdere nieuwe functies beschrijft voor het ontgrendelsysteem, is het goed mogelijk dat Apple zich met de aanvragen alvast probeert in te dekken voor een toekomstige patentstrijd. Maar wil Apple het nieuwe ontgrendelscherm ook in iOS 8 of later gebruiken? Dat is nog lastig te zeggen.

Via Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 15:09
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.