Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Apple neemt handelsmerk ‘Lightning’ deels over van Harley-Davidson

Apple heeft het handelsmerk 'Lightning' weten te bemachtigen van Harley-Davidson. Het merk zou deels zijn overgenomen.

iPhone 5 lightningApple heeft het handelsmerk ‘Lightning’ in de Europese Unie weten te bemachtigen van Harley-Davidson. Dit ontdekte Patently Apple. Het handelsmerk zou slechts deels zijn overgenomen, waardoor Harley-Davidson er wellicht nog steeds gebruik van zou mogen maken voor motor-gerelateerde producten. Apple introduceerde met de iPhone 5 de zogeheten Lightning-aansluiting, een kleinere en snellere connector voor iDevices die enkel digitaal werkt.


Hoewel de iPhone 5 al in september werd aangekondigd en Apple daarvoor waarschijnlijk al aan de nieuwe connector werkte, verscheen het handelsmerk onlangs november in de handelsmerk-database van de Europese Unie. Uit de documenten blijkt dat het handelsmerk pas op 22 november deels werd doorgegeven aan Apple. Volgens Patently Apple werden de documenten op 24 november ingediend bij de EU.

iPhone 5-bezitters zal het wellicht weinig uitmaken dat Apple het Lightning-handelsmerk in handen heeft. Apple kan hiermee echter een paar mogelijke rechtszaken in de toekomst voorkomen. Eerder dit jaar moest Apple nog schikken voor 60 miljoen dollar met het Chinese bedrijf Proview, dat beweerde het handelsmerk voor ‘iPad’ in China al lange tijd te bezitten.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.