Apple: ‘iCloud heeft 300 miljoen gebruikers’

iCloud heeft 300 miljoen gebruikers. Dat heeft Apple bekendgemaakt na het presenteren van de kwartaalcijfers. iCloud is sinds iOS 6 snel gegroeid, omdat het maken van automatische back-ups veel makkelijker werd.

icloud-websiteApple heeft vanavond bekendgemaakt dat er 300 miljoen gebruikers van iCloud zijn. In januari werd nog gesproken over 250 miljoen en een jaar geleden waren het er nog maar 125 miljoen. Toch kwam iCloud de afgelopen weken nauwelijks in het nieuws vanwege het fenomenale aantal gebruikers, maar vanwege het grote aantal storingen. Ook vandaag ging het weer mis. Wat gebruikerscijfers betreft heeft iOS 6 voor een grote doorbraak gezorgd. Het bood meer mogelijkheden voor het maken van automatische back-ups en het centraal opslaan van foto’s.

Tegenwoordig wordt iCloud gebruikt voor het synchroniseren van allerlei persoonlijke gegevens, voor het synchroniseren van app-data (volgens ontwikkelaars “een nachtmerrie“) en voor het streamen van muziek en andere multimedia-content dankzij iTunes in de Cloud.

iCloud werd in 2011 geïntroduceerd als opvolger van het maar matig gewaardeerde MobileMe. Sindsdien is iCloud flink gegroeid en biedt handige functies zoals Find My iPhone en het doorgeven van je eigen locatie aan vrienden. Het is een van de grootste cloudsystemen ter wereld. Ter vergelijking: in november 2012 maakte Dropbox bekend dat ze 100 miljoen gebruikers hebben en in februari 2013 was Dropbox goed voor 0,29% van het totale wereldwijde internetverkeer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 0:02
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.