iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: LiveUitslagen, Zomoto Kenteken App, KPN MB Meter en meer

KPN MB Meter, LiveUitslagen en de Zomoto Kenteken App zijn drie apps die deze week zijn behandeld voor de iPhone. Ze helpen bij het dataverbruik inzien, amateurvoetbalstanden checken en kentekens controleren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Weekly HeaderEr komen iedere week zo ontzettend veel apps bij op iPhoneclub voorbij, dat zelfs wij wel eens de tel kwijtraken. Een app die op maandag verschijnt, is daardoor in het weekend al lang en breed vergeten. Daarnaast bezoekt niet iedereen elk uur de website, waardoor er wel eens een app tussendoor schiet die aan je aandacht is ontsnapt. Dat is natuurlijk zonde – en daarom sommen wij ieder weekend de meest noemenswaardige iPhone-apps van afgelopen week voor je op in de App Weekly.

App Weekly Koninklijk HuisKoninklijk Huis – Deze officiële app van de Rijksvoorlichtingsdienst brengt de laatste berichten omtrent het Koningshuis in beeld. Er zijn nieuwsberichten over evenementen, er is een agenda, een fotogalerij, video’s en er zijn talloze algemene vragen die beantwoord worden. De laatste geruchten over een valpartij van de steeds beter skiënde prinses Amalia zul je niet snel in deze app tegenkomen, maar informatie over officiële gelegenheden en doorgeknipte lintjes tref je des te meer aan.
Downloaden: Koninklijk Huis (gratis)

App Weekly FreewayFreeway – Het woon-werkverkeer wordt een stuk spannender door de introductie van een snelwegloterij. Bij het passeren van één van de honderd reclamemasten van exploitant Interbest maak je kans op een prijs. Het gaat daarbij om uiteenlopende zaken zoals sportschoenen, sauna-arrangementen, zonnebrillen of vliegtickets. Je kunt alleen meespelen wanneer je rustig rijdt. Als je met hoge snelheid langs een reclamemast scheurt, vervalt je winkans. Vanwege de veiligheid kun je je verdiende winkans alleen benutten als de auto stilstaat.
Downloaden: Freeway (gratis)

App Weekly Passat Road RulesPassat Road Rules – Twintig spelletjes voor in de auto telt Passat Road Rules, die allemaal in het Engels worden uitgelegd. Het zijn simpele spellen waarvan je er zelf waarschijnlijk meerdere wel eens op de achterbank hebt gedaan. In 20 Questions mogen anderen bijvoorbeeld raden waar jij aan denkt. Waarom je daar een app voor zou gebruiken? Met de Keep Score-tabel voer je vijf namen in en kun je de scores van de deelnemers eenvoudig bijhouden.
Downloaden: Passat Road Rules (gratis)

App Weekly The Voice of Holland ThuiscoachThe Voice of Holland Thuiscoach – Voorafgaand aan elke uitzending van The Blind Auditions van The Voice of Holland voorspel je welke talenten doorgaan naar de tweede ronde. Elke week krijg je vóór de uitzending een aantal fragmenten te horen. Je beluistert deze en geeft aan welk talent volgens jou moet doorgaan. Zijn de coaches het met je eens, dan krijg je punten. Daarmee kan je prijzen winnen van Vodafone, de sponsor van het programma.
Downloaden: The Voice of Holland Thuiscoach (gratis)

App Weekly Zomoto Kenteken AppZomoto Kenteken App – Inmiddels hebben onze lezers genoeg fouten ontdekt in de gegevens die deze app achterhaalt als je een foto maakt van een nummerbord, maar de techniek is leuk genoeg om hem toch hier neer te zetten. Je kan op drie manieren de gegevens van een auto achterhalen: door de camera op een nummerbord te richten, door handmatig een kenteken in te voeren of door het type auto uitgebreid te specificeren. De gegevens die de app laat zien, zijn onder meer dagwaarde, verzekeringskosten en het gewicht van de auto.
Downloaden: Zomoto Kenteken App (gratis)

App Weekly KPN MB MeterKPN MB Meter – De nieuwe mobiele abonnementen van de Nederlandse telecomproviders hebben hun datalimieten enorm aangescherpt, met KPN voorop. Het is nu ook KPN die met een applicatie komt waarmee je je dataverbruik kan bijhouden. Dat doet de app per dag en per maand. Helaas moet je de applicatie wel elke keer activeren als de telefoon uit heeft gestaan en kan het dataverbruik alsnog afwijken van de factuur…
Downloaden: KPN MB Meter (gratis)

App Weekly Play It iPhone iPod touchPlay It – Deze alternatieve muziekspeler is geen nieuwe applicatie, maar was in het kader van de actie AppEvent één dag gratis en is erg positief ontvangen door onze lezers. Het is een spierwitte, minimalistische muziekspeler die je grotendeels kan besturen met swipe-bewegingen zodat je geen knop meer hoeft in te drukken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor in de auto, wanneer een touchscreen te priegelig is.
Downloaden: Play It (€0,79)

App Weekly LiveUitslagen iPhone iPod touchLiveUitslagen – Als er maar genoeg clubsupporters zijn die de tussen- en eindstanden van hun voetbalteams mededelen aan de iPhone-app LiveUitslagen, biedt die sneller dan welke andere app ook de uitslagen van de eerste elftallen in het Nederlandse amateurvoetbal. Alle districten en klasses zijn vertegenwoordigd en daarmee is de app uniek – maar echt fraai is LiveUitslagen niet.
Downloaden: LiveUitslagen (gratis)

App Weekly Quirky iPhone iPodQuirky – Die ene revolutionaire uitvinding waarmee je gillend rijk gaat worden, houd je natuurlijk voor jezelf. Maar soms heb je ook ideeën waar je zelf eigenlijk niet zoveel mee kan. In dat gat springt de online gemeenschap Quirky. Je stuurt uitvindingen en ideeën in en kunt bijdragen aan uitvindingen van anderen. Via de iPhone-app kun je ook onderweg volgen welke ideeën zoal zijn ontstaan.
Downloaden: Quirky (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:19
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.