TomTom kondigt navigatie-app TomTom Places aan

TomTom gaat een gratis app uitbrengen om als voetganger te navigeren. De app bevat bedrijven, producten en diensten, met gesponsorde inhoud.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom logo appTomTom heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een gratis applicatie voor iPhone en Android gaan uitbrengen, gericht op navigatie tijdens het wandelen. De app komt deze zomer eerst op de markt voor de iPhone en vlak daarna volgt een Android-versie, beide onder de naam TomTom Places. De app is bedoeld om het navigeren makkelijker te maken nadat je de auto hebt geparkeerd en wandelend naar je eindbestemming wilt. Om je de weg te wijzen zijn er allerlei bedrijfsgegevens opgenomen, afkomstig van internet, de lokale Gouden Gids en nuttige plaatsen van TomTom zelf. Tegen betaling kunnen bedrijven hoog in de lijst met zoekresultaten komen. Dit is ook de manier waarop TomTom geld met deze app hoopt te verdienen.

De naam TomTom Places doet misschien erg denken aan Google Places, een soortgelijke dienst, maar heeft er niets mee te maken. Wel concurreert TomTom met Google, maar volgens directeur Luciën Groenhuijzen van de nieuwe dienst, is het voordeel dat TomTom Places veel meer locale gegevens bevat en in het Nederlands doorzoekbaar is. Bijzonder aan TomTom Places is ook, dat bedrijven zelf hun informatie beheren en bepalen hoe ze in de app staan. Ze kunnen meten hoe vaak er op de informatie wordt geklikt.

De dienst komt aanvankelijk beschikbaar in 5 landen: Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Portugal. Wat de interface betreft kun je zoeken in de talen Engels, Nederlands, Duits, Frans, Portugees en Deens. Behalve als losse app voor smartphones komt de functionaliteit ook beschikbaar voor bestaande navigatiesystemen.

Je kunt in TomTom Places zoeken op bedrijfsnaam, type bedrijf, product of dienst. Zoeken op ‘pizza’, ‘pinautomaat’ of ‘poelier’ levert dus resultaten op, waarbij de gesponsorde bestemmingen bovenaan staan. Dat TomTom nu deze app met lokale bedrijfsinformatie uitbrengt heeft wellicht te maken met de overname in 2009 van het bedrijf iLocal. Dit is een digitale bedrijvengids, vergelijkbaar met de Gouden Gids.

De apps zullen gratis beschikbaar worden gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2011, 14:07
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.