Thor Polysonic Synthesizer: professionele muziekapp voor iPad

Thor Polysonic Synthesizer voor iPad is een zeer uitgebreide synthesizer app van Propellerhead voor professionele muzikanten en fanatieke amateurs.

Propellerhead logoPropellerhead Software heeft een van zijn populaire muziekprogramma’s in een iPad-app weten te gieten. Thor Polysonic Synthesizer was eerder onderdeel van uitgebreide muziekapplicatie Reason voor de MAC OS X en Windows en is nu al zelfstandige app voor de iPad verschenen. De aanschafprijs van €13,99 verraadt al dat we hier niet met een simpele piano-app hebben te maken. Thor Polysonic Synthesizer voor iPad is volwaardige synthesizersoftware voor professionele muzikanten en veeleisende enthousiastelingen.

Thor PolysonicThor Polysonic Synthesizer is niet de eerste van app van Propellerhead Software. Eerder brachten ze de laagdrempelige muziekcreatie-app Figure uit en kwamen ze met een iPad-versie van de geliefde studiosoftware Rebirth. Thor Polysonic Synthesizer is een zeer uitgebreide synthesizer met meer dan 1000+ patches, manieren om geluiden te produceren. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken en aanpassen met allerlei filters, effecten en zogenaamde oscillator types, die de opbouw van een geluid bepalen.

De app opent met een veelzijdig Keyboard-menu, waarin pianotoetsen of grote toetsen op worden getoond. Met handige functies naast het klavier tover je modulatie- en pitchregelaars tevoorschijn. Met Latch Keys blijven toetsen ingedrukt en met Strum worden de ingedrukte toetsen pas hoorbaar als je op de knop Hit drukt. Via Strum tokkel je met de geselecteerde geluiden.

In het menu Knob wordt het pas echt interessant voor de professional. Daar is een uitgebreide knoppenkast met vele effecten, mixers en andere gereedschappen waar de ingevoerde digitale muzikant wel raad mee weet. Om allerlei ingewikkelde modulaties te programmeren of een sequence samen te stellen duik je het Routing-menu in. Het menu waarmee je instrumenten selecteert is ietwat onhandig. Door op de naam te tikken verschijnt een menu met categorieën, wat niet snel werkt als je deze app als live instrument gebruikt. Afgezien daarvan lijkt Thor Polysonic Synthesizer een zeer volledig pakket.

Downloaden: Thor Polysonic Synthesizer (€13,99, iPad, iOS 5.1)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 15:49
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, synthesizer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.