Tabletkrant ‘The Daily’ lanceert website, applicatie komt binnenkort

The Daily heeft een website gelanceerd waarop te lezen valt dat de tabletkrant binnenkort beschikbaar komt.

The DailyTabletkrant “The Daily”, een project van mediatycoon Rupert Murdoch en Apple-topman Steve Jobs, heeft een eigen website gelanceerd. De applicatie zelf is nog niet verkrijgbaar, maar op de website valt te lezen dat deze binnenkort komt. Eerdere geruchten spraken over 19 januari als mogelijke introductiedatum, waarbij dan ook Steve Jobs aanwezig zou zijn. Eerder deze week maakte Apple echter bekend dat Jobs voor onbepaalde tijd met ziekteverlof gaat. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat we hem binnenkort samen met Murdoch op een podium zien.

De krant, die voorlopig exclusief voor de iPad uitkomt, zou naar verluidt sterk afhankelijk zijn van een nieuwe functionaliteit in iOS 4.3: ‘app subscriptions’. Hiermee is het mogelijk om je te abonneren op een publicatie, waarna vervolgens elke keer de nieuwste editie automatisch wordt gedownload. Apple heeft twee weken geleden de eerste beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars vrijgegeven en begin deze week volgde de tweede. Het bedrijf lijkt dus enige haast te hebben, maar bronnen stellen dat de update waarschijnlijk pas in maart beschikbaar komt.

The Daily - website

Aan de krant gaan in totaal zo’n 150 journalisten meewerken, die geleid worden door voormalig New York Post-eindredacteur Jesse Angelo. De publicatie zal beschikken over veel videomateriaal en andere niet-traditionele content. De krant gaat naar verwachting 99 cent per week kosten en wordt drie keer per dag bijgewerkt. Aanvankelijk komt er alleen een iPad-versie, maar de publicatie is niet specifiek bedoeld voor Apple’s apparaat en zal uiteindelijk ook naar andere platformen komen. De stijl van The Daily wordt omschreven als een combinatie van tabloid-stijl kranten als de New York Post en broadsheets als het Britse Daily Mail.

Via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2011, 16:00
Categorie Kiosk
Onderwerpen geruchten, Geruchten, ios 4, ipad, kranten, The Daily

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.