Officiële EHBO-app biedt aanwijzingen bij het verlenen van eerste hulp

De Koninklijk Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) heeft een iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je aanwijzingen krijgt hoe je eerste hulp moet verlenen bij ernstige en minder ernstige situaties.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

EHBODe Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) heeft vandaag een eigen iPhone-applicatie uitgebracht. Volgens de vereniging heeft minder dan 10 procent van de Nederlandse bevolking een EHBO-diploma en geeft maar liefst 42 procent aan geen hulp te kunnen verlenen vanwege een gebrek aan kennis. En dat terwijl juist die eerste minuten van cruciaal belang zijn. Zij hoopt dat mensen met deze applicatie in staat zijn om desondanks levens te redden en letsel te beperken.

Met de EHBO-app is het mogelijk om de ernst van letsel vast te stellen in verschillende noodsituaties, zoals hevige bloedingen of een beroerte. Ook geeft de applicatie informatie hoe je op een correcte wijze eerste hulp kunt verlenen. Naast spoedeisende situaties biedt de app ook aanwijzingen om kleinere ongevallen, zoals schaaf- en snijdwonden, splinters en kneuzingen, te behandelen. Andere functies zijn het bepalen van je locatie door middel van GPS en het inschakelen van hulpdiensten met één druk op de knop. De applicatie is voorlopig gratis te downloaden en zal regelmatig aangevuld worden met relevante nieuwe onderdelen en functionaliteiten.

Downloaden: EHBO (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2010, 20:22
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen eerste hulp, ehbo, noodsituaties
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.