myQuests voor iPhone ordent taken snel op categorie

myQuests voor iPhone is een stijlvolle takenapp die een simpele, schone interface combineert met uitgebreide sorteermogelijkheden.

myquests halfIn de overvolle categorie van takenapps moet een app wel iets te bieden hebben om nog op enige aandacht te rekenen. Dat is myQuests ondanks de wat generieke naam goed gelukt. Door de simpele, schone interface met handige sleep- en trekbewegingen van Clear na te doen en deze uit te breiden met effectieve sorteerfuncties is het vooral bedoeld voor de gebruiker die iets meer informatie wil opslaan en raadplegen.

In de myQuests-app worden taken wat aanstellerig omschreven als Quests. Wees gerust, de inhoud van de todo’s hoeft zeker niet spannender te zijn dan “boodschappen doen” of “magazijnkast verplaatsen”. Voor de interface is duidelijk inspiratie opgedaan bij de minimalistische app Clear. Door te vegen kun je taken voltooien of verwijderen. Trek je de lijst omlaag, dan maak je een nieuwe taak aan. De taken worden op simpele wijze afgebeeld. Alleen het gekleurde balkje duidt de prioriteit aan.

myquests iphoneDe app kent eigenlijk twee gezichten: het lege uiterlijk met simpele invoer en het uitgebreide uiterlijk met filtermenu’s en informatie die je bij de taak kunt opslaan. Het handige is dat je die extra ballast makkelijk kunt oproepen en wegduwen door het menu aan de onderkant van het scherm weg te klappen, waardoor ook de filteropties aan linkerkant verdwijnen en verschijnen. Stel je een Quest in, dan plaats je daar desgewenst een datum en tijd, een alarm en een prioriteit aan vast. Daarnaast kies je een categorie als Personal, Business of Shopping en kun je het delen op Facebook of Twitter. Heb je contactpersonen aangemaakt in de app, dan mag je deze ook toevoegen aan een taak.

De hoeveelheid getoonde en gevraagde informatie is afhankelijk van de manier waarop je een nieuwe taak maakt. Trek je alleen omlaag, dan krijg je de beknopte versie. Kies je het plusteken, dan weet de app dat je uitgebreide informatie wilt invoeren. Om de vervelende gevolgen van onzorgvuldige handelingen recht te zetten is er een handige History-functie waarin je al je laatste stappen nog eens kunt nalopen. Er is een betaalde versie van myQuests, die los is te downloaden of vanuit de gratis app is te ontgrendelen. In de betaalde versie vind je 45 extra icoontjes, 24 thema’s en herhalende alarms.

Downloaden: myQuests (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: myQuests Pro (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 20:42
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.