MasterCard ATM Hunter brengt pinautomaten in kaart

MasterCard ATM Hunter is een nieuwe, gratis applicatie waarmee je wereldwijd pinautomaten kunt opsporen. De applicatie kan ook de automaat op de kaart tonen en extra info per pinautomaat tonen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De resultatenlijst.Mastercard heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je wereldwijd naar pinautomaten kunt zoeken. De applicatie is gratis te downloaden uit de App Store. Na het wegklikken van een flinke disclaimer krijg je een 8 pagina’s lange tutorial te zien. De database bevat meer dan een miljoen pinautomaten wereldwijd, voorzien van MasterCard-, Maestro- of Cirrus-logo. Dus ook op vakantie handig om te checken waar je met je Nederlandse bankpas kunt pinnen (pinnen met een creditcard kan ook, maar is waanzinnig duur). Je kunt zoeken naar pinautomaten op basis van je locatie, door het invoeren van een adres of een luchthaven. Vervolgens krijg je een lijstje te zien met resultaten, gesorteerd op afstand, met het type locatie (bank, benzinestation, supermarkt, etc). Je kunt de resultaten filteren op drive through, 24 uur open, toegankelijk voor rolstoel of pinautomaten die geen extra toeslag berekenen.


Je kunt de locatie van de pinautomaten op Google Maps bekijken en vergelijken met je huidige locatie, die ook op de kaart wordt getoond. Is een vriend of familielid op zoek naar een pinautomaat, dan kun je de locatie ook per sms naar iemand anders toesturen. De applicatie bevat ook nog nuttige tips om veilig te pinnen. Die liggen nogal voor de hand, zoals: “observeer de omgeving voordat je gaat pinnen” en “als een automaat op een duistere plek staat, zoek dan een andere”.

Helaas ben ik niet in bezit van de betaalde applicaties Pinautomaat (€1,59), Pinpoints (€1,59) of Pin! (€0,79) maar bij het testen van ATM Hunter viel me op dat eigenlijk alle bekende pinautomaten bij mij in de buurt wel worden getoond. Het filteren heeft alleen niet zoveel zin: als ik pinautomaten zoek die 24 uur beschikbaar zijn of met een rolstoel toegankelijk zijn, is de resultatenlijst ineens gekrompen naar 0 stuks. Terwijl de betreffende pinautomaten gewoon buiten op straat zijn (en dus 24 uur bereikbaar) en er ook wel een aantal verlaagde pinautomaten in de buurt zijn, waar je makkelijk met een rolstoel bij kunt. Prima te gebruiken om pinautomaten te vinden dus, maar de filters kun je beter achterwege laten.

Al met al: een prima gratis applicatie en een goed alternatief voor de betaalde pinapplicaties die er op dit moment zijn.

Installeren: MasterCard ATM Hunter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.