Klasbord: Nederlandse iPhone-app verbindt leraar en ouders

Klasbord is een Nederlandse iPhone, Android en iPad-app waarop leraren contact opnemen met ouders over huiswerk, projecten en school.

Klasbord iPhone iPad leraren oudersDe Nederlandse applicatie Klasbord gaat vandaag officieel van start op iPhone en Android. De iPhone-app heeft daarvoor een belangrijke update gekregen voor de iPhone. In de app kunnen leraren nu zelf een virtueel klassenboek aanmaken voor ouders en betrokkenen van de kinderen op school. Het idee van Klasbord is dat leraren voorstellen en updates doen waarop ouders kunnen reageren. Zo kunnen leraren met een poll peilen hoe je als ouder tegen een idee aankijkt. Je kan ook likes uitdelen en reacties geven.

Nadat een docent een Klasbord heeft aangemaakt, kan je als ouder een uitnodiging verwachten de applicatie te downloaden en vervolgens een uniek nummer in te voeren waarmee je toegang krijgt tot het goede bord. Vervolgens zie je als het goed is een timeline waarin een leraar berichten deelt.

Klasbord timeline leraren Klasbord bericht met reacties

Docenten kunnen berichten opstellen aan de hand van drie onderdelen. Natuurlijk is er de mogelijkheid een tekstbericht te schrijven. Daarnaast kunnen er foto’s worden toegevoegd en is er ruimte voor een stelling. Dat is natuurlijk de meest gerichte optie om te zien of ouders voor een project, opdracht of ander idee te porren zijn. Het toevoegen van een video lijkt een volgende logische stap om in Klasbord geïntroduceerd te worden.

Klasbord is te gebruiken op de iPhone, iPod touch en iPad. Ook is de applicatie te downloaden en te gebruiken op telefoons en tablets met Android. De dienst is vanaf vandaag officieel gelanceerd.

Downloaden: Klasbord (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2013, 12:09
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs, Sociaal netwerken
Onderwerpen game, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.