HelloInbox: één iPhone-app voor e-mail, Twitter en Hyves

HelloInbox is een nieuwe Nederlandse app waarmee je e-mail, Twitter en Hyves-berichten kunt combineren. Later komt er ook Facebook bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hello inboxDe Nederlandse dienst HelloInbox heeft vandaag een iPhone-applicatie gelanceerd. Het gaat om een app, waarmee je berichten van meerdere sociale netwerkdiensten kunt combineren. Dergelijke apps zijn er natuurlijk al (kijk bijvoorbeeld eens naar Twezr), maar die concentreren zich vooral op Twitter en Facebook en niet op een typisch Nederlands sociaal netwerk als Hyves. Je kunt met HelloInbox trouwens ook je e-mail in bekijken. Zo heb je alle berichten in één overzicht bij elkaar en kun je ook berichtjes op meerdere sociale netwerken gelijktijdig publiceren.


Momenteel worden e-mail, Twitter en Hyves ondersteund. Straks komt daar ook Facebook bij en er zullen nog meer netwerkdiensten volgen. Wat HelloInbox niet doet, is het sorteren van je berichten op relevantie of de mate waarin je bepaalde contacten onderhoudt. Twezr doet dat wel: die laat de berichtuitwisseling van de personen waarmee je het meest contact hebt, bovenaan een lijst zien (waardoor je ook dat ene mailtje van een uit het oog verloren vriend over het hoofd zou kunnen zien).

helloinbox twitter   helloinbox-2

Bij het opstarten van de app moet je eerst een account aanmaken – eigenlijk is dat nogal onhandig, want HelloInbox had me ook op basis van een al bestaand Hyves- of Twitter-account kunnen identificeren. Die moet je verderop in de app immers toch invullen. Vervolgens voer je de Twitter- en Hyves-account en een aantal e-mailaccounts in. Dit werkt op dezelfde manier als het toevoegen van mailaccounts via de instellingen van je iPhone. Blijkbaar kan HelloInbox die gegevens niet automatisch inlezen van je iPhone. Je kunt trouwens meerdere accounts toevoegen, dus ook meerdere Twitter-accounts.

[flickr]set:72157625556470440[/flickr]

Voor mensen die moeite hebben om alle berichten op alle netwerken bij te houden en ook nog zicht willen houden op hun mail, is HelloInbox een mooie oplossing. Of het voor jou ook werkelijk zin heeft, ligt aan de hoeveelheid mail die je binnenkrijgt. Zelf vind ik de Unified Inbox van iOS 4.0 erg handig en omdat ik eigenlijk nauwelijks op Facebook of Hyves ga kijken of er nieuwe berichtjes zijn, zie ik HelloInbox wel zitten. Maar als je al tevreden bent met de Unified Inbox van iOS en toch niet zoveel met sociale netwerken doet, kan ik me voorstellen dat je deze app niet zo dringend nodig hebt.

Downloaden: HelloInbox (gratis)
Meer info: HelloInbox

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2010, 11:24
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp e-mail
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.