Game Creator: maak zelf je eigen game op de iPhone

Game Creator is een app waarmee je games kunt ontwikkelen op de iPhone zelf. Je hebt keuze uit meerdere spelgenres, zoals een ruimtespel of puzzelspel. Daarna vul je de objecten en helden in.

game creatorVoor slechts €1,59 kun je jezelf voortaan gameontwikkelaar noemen. Met de nieuwe app Game Creator kun je namelijk op de iPhone zelf een spelletje maken en je vrienden (hopelijk) versteld doen staan. Game Creator vraagt geen programmeerkennis; het enige wat je hoeft te doen is aantikken en slepen van de objecten die je in de game wilt zien. Je kiest uit een zwaartekracht-, actie-, ruimte-, onderwaterspel of puzzel. In een paar uur maak je je eerste game, met meerdere levels, meerdere achtergrondbeelden en themanummers, meerdere vijanden en obstakels. Je kunt de games lokaal opslaan op je iPhone of iPod touch en daarna delen met anderen, zodat zij jouw games ook kunnen spelen. Omgekeerd is het ook mogelijk om games te spelen die door anderen zijn gemaakt.


Het proces om een game te maken bestaat uit een paar stappen en begint met het kiezen van het genre en het aantal levels. Je werkt het eerste level uit, ontwerpt het speelveld en positioneert de objecten op het speelveld: de held, eventuele vijanden en andere objecten die je wilt gebruiken. Deze objecten kunnen statisch of dynamisch zijn; ze kunnen vallen volgens de zwaartekracht of zweven zoals een wolk. Maar je kunt ook objecten zoals een trampoline gebruiken, waardoor vallende objecten kunnen stuiteren. Je kunt met deze game ook een Sokoban-achtige parkeergame maken door met blokken te werken. Of je maakt een Angry Birds-kloon waarbij je bommen tot je beschikking hebt om vijanden te doden. Bij elk object geef je de fysieke eigenschappen aan.

game creator iphone

Het zal afwachten zijn of Game Creator echt leuke games oplevert, maar gezien het feit dat er zoveel spelletjes zijn die allemaal rond hetzelfde thema draaien en allemaal te maken hebben met vijanden, helden en wapens, moet het te doen zijn om die standaardelementen in een pakket te stoppen. Als je een spelletje hebt gemaakt met Game Creator zijn we benieuwd naar je ervaringen!

Downloaden: Game Creator (€1,59)

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juni 2011 om 22:45
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.