Ontwikkelaar Friendthem denkt dat Facebook zijn idee heeft gestolen

De ontwikkelaar van de iPhone-app Friendthem beweert dat Facebook zijn idee heeft gestolen met de nieuwe functionaliteit Find Friends Nearby. Inmiddels zou er een rechtszaak worden overwogen.

FriendthemDe ontwikkelaar van iPhone-app Friendthem beweert dat Facebook zijn idee heeft gestolen met de nieuwe functie Find Friends Nearby in de Facebook-applicatie, zo schrijft The Next Web. Friendthem zou inmiddels in gesprek zijn met advocaten en overweegt een rechtszaak tegen het sociale netwerk. Facebook heeft op het moment nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Facebook-engineer Ryan Patterson zegt dat de functie, ook bekend als Friendshake, is bedacht tijdens een hackathon. De ontwikkelaar van Friendthem gelooft hier niets van: Facebook zou hun idee gewoon hebben gestolen. De manier waarop Facebook de functie beschrijft zou ook overeenkomen met de manier waarom Friendthem dit doet.

De nieuwe Find Friends Nearby-functie in de mobiele website en de iPhone-app van Facebook maakt het mogelijk om vrienden bij jou in de buurt op te zoeken. De app Friendthem doet hetzelfde: door in deze app in te loggen met je Facebook-informatie, vindt hij mensen bij jou in de buurt. Hierdoor kun je elkaar een vriendschapsverzoek sturen.

Friendthem heeft alleen een handelsmerk in handen, van patenten op het idee lijkt op het moment geen sprake. In het handelsmerk wordt een locatiegebaseerde mobiele applicatie besproken. Het moet nog blijken of dit genoeg is voor een rechtszaak. The Next Web wijst erop dat de ontwikkelaar ook de nieuwe functie mogelijk zou aangrijpen om zijn app in de schijnwerpers te krijgen en dat is bij deze gelukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2012, 18:41
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.