Erica Sadun maakt verborgen iPhone-instellingen zichtbaar

Met het aangepaste instellingenbestand van Erica Sadun kun je verborgen instellingen op de iPhone zichtbaar maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SettingsWe hadden er nog niet eerder aandacht aan besteed: het aangepaste iPhone-instellingenbestand van Erica Sadun. Als Mac-gebruiker weet je misschien al, dat programma’s in Mac OS X vaak allerlei ‘verborgen’ instellingen hebben die je alleen via tekstcommando’s in Terminal kunt aanpassen. Bij de iPhone is dat ook het geval. Erica heeft een reeks verborgen instellingen van de iPhone samengevoegd in een plist-bestand dat je in plaats van het origineel kunt gebruiken. Het plist-bestand blijkt ook geschikt voor de iPod touch.

Een plist-bestand is in feite een XML-tekstbestand. Nieuwe instellingen die na vervanging van het originele bestand zichtbaar worden zijn bijvoorbeeld GSMRSSI (toont de sterkte van je gsm-signaal in cijfers in plaats van streepjes), Use New Dock (waarmee je kunt wisselen tussen iPhone- en iPod touch-dockstijl) en Fake Time (deze laat een neptijdstip zien in de menubalk). Op sommige had Erica al eerder de aandacht gevestigd in haar lijstje met een half dozijn ongedocumenteerde iPhone-instellingen. Een aardige toevoeging is ook Shuffle by Album, waarbij je een verzameling albums in willekeurige volgorde kunt afspelen.

Hoe vervang je het plist-bestand?
1. Maak eerst een backup van je originele plist-bestand in: /Applications/ Preferences.app/ Settings-iPhone.plist.
2. Vervang het met dit bestand. Kopieer de complete lijst naar een nieuw tekstbestand en sla het op als Settings-iPhone.plist waarna je het in de map /Applications/Preferences.app bewaart.
3. Ga naar Settings en de nieuwe instellingen zijn zichtbaar.

Erica heeft de instellingen in twee groepen ingedeeld: de eerste heeft direct resultaat en bij de tweede moet je eerst de SpringBoard herstarten voor ze zichtbaar worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:29
Categorie Diensten
Onderwerp instellingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.