Eerste indruk: Nimbuzz, nieuwe sociale netwerkapplicatie voor de iPhone

Preview van Nimbuzz, een vandaag gelanceerde sociale netwerkapplicatie voor de iPhone. Met Nimbuzz kun je met vrienden op MSN/Live Messenger, Skype, Hyves en andere protocollen chatten, bellen en ze berichtjes sturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Om snel een contactpersoon te vinden kun je het zoekvenster bovenin de contactenlijst gebruiken.Nimbuzz stuurde ons een persbericht over hun nieuwste applicatie: Nimbuzz voor de iPhone. Met de applicatie kun je chatten, bellen en berichtjes sturen via alle populaire sociale netwerkdiensten en -protocollen: Skype, MSN/Windows Live Messenger, Google Talk, MySpace, Facebook, Hyves en meer. Het eerste waar je aan denkt bij zo’n applicatie: Fring! De insteek is inderdaad niet zo verschillend: grotendeels dezelfde protocollen worden ondersteund en net als bij Nimbuzz is het bij Fring (zonder hack) alleen mogelijk om via Wi-Fi te bellen. Bij Nimbuzz kun je in landscape-weergave chatten en een persoonlijke boodschap instellen. Nieuwe contactpersonen toevoegen kan ook, maar alleen de communities Nimbuzz, Google Talk en Jabber worden daarbij ondersteund.


Nu is het als Nederlander natuurlijk leuk om te weten dat Nimbuzz (ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf uit Rotterdam) Nederlandse ook geschikt is voor Hyves, maar de mogelijkheden daarvan vallen een beetje tegen. Je krijgt geen echte toegang tot je Hyves-pagina, je ziet alleen vrienden die online zijn en kunt ze een chatberichtje sturen, vergelijkbaar met hoe de Hyves Kwekker werkt. Bellen en gewone berichten sturen is uitgeschakeld, evenals krabbelen. Bij Skype is het mogelijk om te chatten en te bellen, maar dat laatste werkt alleen via Wi-Fi: als je op 3G zit en op de belknop tikt krijg je een foutmelding “Please connect to a Wi-Fi network”. Dat ligt overigens niet aan Nimbuzz, maar aan de beperkingen die Apple stelt.

Het tikken van berichten in landscape is wel een prima eigenschap: je kunt daardoor veel sneller typen. Bellen van contacten vanuit Nimbuzz gaat ook prima: je kunt gratis bellen naar bijvoorbeeld Windows Live- en Skype-contacten, maar als je een offline vriend probeert te bellen krijg je geen in-gesprektoon. Bij Facebook-contacten heb ik wel een puntje van kritiek: de Facebook-vrienden worden als nummers getoond, waardoor je niet kunt zien met wie je te maken hebt. Dat zal in een volgende versie ongetwijfeld worden opgelost.

Installeren: Nimbuzz (gratis)
Via: persbericht per e-mail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.