Fring in de App Store

Fring is eindelijk in de App Store verschenen. Met Fring kun je chatten en bellen via VoIP, onder andere via de netwerken van MSN/Live Messenger, Skype en ICQ.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fringEen paar dagen geleden dook opeens het bericht op dat Fring in de App Store te vinden zou zijn. Het ging waarschijnlijk om een te vroeg uitgelekt persbericht, want noch in de App Store, noch op de website van Apple zelf was iets te vinden. Inmiddels is het een week later en is het eindelijk zover: Fring is in de App Store te vinden. Fring is een instant messaging-applicatie waarmee je kunt bellen/voipen en chatten. De eerste voip-applicatie in de App Store is het overigens niet, want met Truphone en iNomado kon je al langer bellen. Toch schrijven verschillende websites dat Fring de eerste applicatie met gratis VoIP in de App Store is. Beter geformuleerd: “Fring is de eerste op een open platform gebaseerde applicatie die elke SIP-gebaseerde VoIP-dienst ondersteunt”, maar dat is een uitleg die de doorsnee gebruiker niet snapt.


Hoe dan ook, Fring biedt net als de eerdere jailbreak-versie ondersteuning voor meerdere netwerken, waaronder Skype, MSN/Live Messenger, Google Talk, AIM, Yahoo!, Twitter en ICQ. Bellen kan alleen als je met Wi-Fi verbonden bent, terwijl je bij het chatten beide mogelijkheden (Wi-Fi en GPRS/3G) kunt gebruiken.

Ben je op zoek naar een applicatie waarmee je alleen kunt chatten, dan heeft iLounge nog een bruikbare vergelijkende test liggen: in een vergelijking van beste instant messaging-applicaties kwam Palringo er het beste uit.

Installeren: Fring (gratis)
Dank aan alle tipgevers.

Reacties: 53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.