Review: Mophie Juice Pack (deel 1), combinatie van reservebatterij en iPhone-case

De Mophie Juice Case is gearriveerd! In dit eerste deel kijken we naar de belangrijkste eigenschappen van deze knalgroene reservebatterij voor de iPhone, die tegelijk dienst doet als beschermende case. In deel twee volgen een aantal metingen van de gebruiksduur.

Mophie Juice PackOns hoor je niet klagen: we zijn elke dag bezig met leuke dingen en mogen tussendoor ook nog de nieuwste dingen uitproberen. Zo bezorgde de postbode gisteren een pakketje met twee langverwachte verrassingen: de Mophie Juice Pack en een setje Bodyguardz. In december 2007 kondigden we de Juice Pack al aan, nu is ‘ie eindelijk ook in de winkel te koop. Het is een beschermende case met ingebouwde batterij waarmee je de iPhone onderweg kunt opladen, maar waarmee je ook de gebruiksduur kunt verlengen.


In dit eerste deel van het review bespreken we de uiterlijke eigenschappen en de eerste indruk van de Mophie Juice Pack. In het tweede deel van het review zullen we een aantal metingen uitvoeren, waaruit blijkt of de beloofde batterijduur klopt. Maar allereerst willen we 2Moso bedanken, die ons in staat stelde om de Mophie Juice Pack nu al te testen.

Beloftes

Volgens de verpakking zorgt de Juice Pack ervoor dat je je batterijduur kunt verdubbelen. Je krijgt 8 uur meer spreektijd, 250 uur extra standbytijd, 6 uur internetgebruik, 7 uur videokijken of 24 uur muziekluisteren. Ideaal dus tijdens lange reizen waarbij je niet altijd een stopcontact bij de hand hebt. Je kunt de Juice Pack op drie manieren gebruiken:

  • Als beschermende case, waarbij je er rekening mee moet houden dat niet alle onderdelen voldoende zijn bedekt.
  • Voor het opladen van je iPhone. Zodra de batterij weer vol genoeg is haal je de iPhone uit de Juice Pack en je kunt weer een paar uur vooruit.
  • Als permanente oplossing voor een extra lange gebruiksduur van je iPhone. Je laat de Juice Pack gewoon om de iPhone zitten. In plaats van 8 uur spreektijd heb je nu 16 uur spreektijd.

Natuurlijk is er niemand die de Juice Pack alleen als beschermende case koopt: er zijn daarvoor wel goedkopere alternatieven. De Juice Pack kost €89 en is alvast in pre-order te bestellen bij verschillende winkels.

Verpakking van de Mophie Juice Pack De iPhone reikt niet tot de onderkant van de case; er zit een ruimte tussen.
De Mophie Juice Pack schuin van onderen gezien. Rubberen strips aan de zijkant om de grip te verbeteren.

Verpakking

De Mophie Juice Pack arriveert in een verpakking van kringloopkarton met teksten als “You hippie”, “Mophie loves you”, “Designed in California. Made in China” en wat grappige stickers. Binnenin vind je naast de Juice Pack, alleen een kartonnen iPhone-model met daarin de handleiding. Die waarschuwt onder andere dat je de Juice Pack eerst 8 uur lang moet opladen. Vervolgens duurt het opladen nog maar 3 tot 4 uur. De Juice Pack blijkt bij aankomst al bijnan volledig opgeladen. In de handleiding staat ook, dat de connector van de Juice Pack weliswaar geschikt is voor elke iPod, maar dat het specifiek is ontworpen voor de eerste generatie iPhone. Andere modellen kun je proberen, maar Mophie levert er geen garantie op. De handleiding meldt verder nog dat de Lithium-ion batterij 500 laadcycli meegaat. Zelf repareren of openschroeven is op het eerste gezicht niet mogelijk.

De Mophi Juice CPack is aan de achterkant minder lang dan de iPhone zelf. Hij biedt daardoor geen volledige bescherming. In de case is een uitsnede gemaakt voor de iPhone-camera.

Uiterlijk

Wat opvalt is dat de groene kleur van de Mophie Juice Pack heel wat feller is dan uit eerdere foto’s bleek. De binnenbekleding van de Juice Pack leek toen zo groen als een biljartlaken; nu het accessoire op mijn bureau ligt lijkt de kleur eerder Kermit-groen. De binnen- en buitenzijde is gemaakt van een matte kunststof. Aan beide zijkanten zitten grijze rubberachtige strips voor extra grip. De case is robuust uitgevoerd, van goed materiaal en zonder rammelende onderdelen. Het inschuiven van de iPhone levert geen lastig ‘geprik’ op: omdat de case nauwsluitend en goed op maat is gemaakt, schuif je de iPhone moeiteloos in de dock connector.

Het enige puntje van zorg, waar we bij deel 2 van dit review nog op terug zullen komen, is dat het zwarte materiaal lijkt te zijn voorzien van een coating. Na een dag niet-intensief gebruik zijn er aan de achterkant zijn twee kleine plekjes zichtbaar, waar glimmend zwart door de matzwarte kleur tevoorschijn komt (als je met een nagel er voorzichtig overheen krabt worden ze groter). Voor de functionaliteit van de case maakt het niets uit, maar ik hoop niet dat over een halfjaar de case in een tijgerpatroon met glimmende plekken is veranderd.

De Mophie Juice Pack moet omgekeerd in de dock staan. Op de achterkant zit een knop met lampjes, die aangeven of de batterij van de Juice Pack nog gevuld is.

Aan de achterkant van de Juice Pack vind je een knop met vier led-lampjes, waarmee je de laadstatus van de batterij kunt controleren. Steek je de iPhone in de case, dan vallen drie dingen op. In de eerste plaats wordt de iPhone bijna tweemaal zo dik, namelijk 20 mm. Ook schuift de iPhone niet helemaal tot de onderkant in de case: er zit een ruimte onder de iPhone, waardoor je altijd een glimp van de groene binnenbekleding blijft zien. Die ruimte is nodig om de speakers nog te kunnen horen.

Aan de onderkant van de case zit een Universal Dock-aansluiting. Een iPhone met en zonder Mophie Juice Pack op elkaar gestapeld.

Aan de achterkant blijkt de case iets korter dan de iPhone, waardoor een gedeelte onbeschermd blijft. De voorzijde van de iPhone blijft geheel onbedekt, zodat je de case niet kunt gebruiken als volledige bescherming. De Bodyguardz kunnen hier vast uitkomst bieden.

Een derde aspect dat opvalt, is dat het batterij-icoon van de iPhone een bliksemflits laat zien wanneer deze nog niet volledig is opgeladen. Is dat wel het geval, dan verandert het icoon in een stekkersymbool, net als bij het laden in de dock. Over de dock gesproken: als je de Juice Pack wilt opladen, dan kun je dat doen met een losse laadstekker (niet meegeleverd) of via de dock die bij je iPhone is geleverd. Daarbij moet je erom denken dat de Juice Pack achterstevoren in de dock moet plaatsen, zodat je aan de vier led-lampjes kunt zien wanneer de case is geladen. Ik kan me voorstellen dat die led-lampjes irritant kunnen zijn als je ‘s nachts werkt, want ze zijn behoorlijk fel.

De Dock Connector aan de binnenkant van de case. De iPhone in de case.

Conclusie

Externe batterijen voor iPod en iPhone zijn er genoeg, maar meestal zijn het losse ‘battery packs’ die aan het apparaat bungelen of opvallend aanwezig zijn achterop het apparaat. Mophie heeft dat met de Juice Pack netjes opgelost, door de batterij in een case te verwerken die onopvallend is en ergonomisch rondom de iPhone sluit. De Juice Pack maakt de iPhone wel iets dikker en zwaarder, maar dat is onvermijdelijk. De uitvoering in mooi, met het rubberachtige zwart in combinatie met knalgroen. Of de Juice Pack ook technisch gezien voldoet, kun je lezen in deel 2 van dit review.

Fabrikant: Mophie
Distributeur: 2MOSO.com
Productpagina: Mophie Juice Pack
Prijs: €89
Te koop bij: iPhone Centre
Zie ook: eerste indruk Mophie Juice Case door iPhonebuzz

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 5 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »