iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Weekend: Likes in Facebook, iCloud in App Store en meer

In iCulture Weekend kijken we naar Likes in chatberichten van Facebook, een iCloud-wolkje in de App Store en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SkyscannerDit weekend eventjes niet online geweest? Geen nood, want we zetten iedere maandag al het belangrijke nieuws van de twee dagen daarvoor nog eens op een rij. We hebben vandaag een hoop om nog eens te bespreken. Zo dook er in de App Store een iCloud-knop op naast aankopen op gewone pagina’s en kun je voortaan ‘likes’ achterlaten bij chats in de Facebook-app. Onze vaste Vakantiespecial kwam ook voorbij, met ditmaal apps om vliegtickets mee te boeken.

iCloud-knop duikt op in App Store

App Store iCloud wolkjeApple maakte dit weekend een aanpassing in de App Store. Bekijk je een eerder gekochte app, dan verschijnt daarnaast het iCloud-wolkje. Zo hoopt Apple beter aan te geven dat je de app al eens gekocht hebt. Hiervoor kreeg je de tekst ‘Installeer’ te zien, in plaats van de gebruikelijke prijs. Het iCloud-wolkje hebben we uiteraard al eens op andere plekken binnen de App Store gezien. Ga je naar Aankopen-pagina, dan staat deze naast iedere app in je koopoverzicht.

Ander nieuws

Facebook krijgt like-knop voor chatberichten

Facebook like-knopFacebook-chatters zal het afgelopen weekend wellicht zijn opgevallen: de bekende like-duim verschijnt voortaan in chatberichten. De functie lijkt stilletjes door Facebook te zijn toegevoegd, maar niet alleen aan de website: ook vanuit de iOS-app kun je een like versturen met een druk op een speciale knop. De knop kan van pas komen in situaties waarbij je een simpel, bevestigend antwoord wil geven. Met één druk weten je vrienden dat je een bericht hebt gelezen en je er in kan vinden. Opmerkelijk is dat de like-knop in een eerdere update van Facebook al is toegevoegd, maar niet in de update-informatie vermeld stond.

Andere apps

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.