Unread icoon iPad RSS nieuws app

Steve Jobs inspiratie voor nieuwe tv-serie iCon

Fake Steve Jobs gaat in samenwerking met de regisseur van de film Borat een tv-serie (sitcom) met de naam iCon maken. Het gaat over een fictieve CEO uit Silicon Valley, die machtig en hebzuchtig is. Steve Jobs misschien?

dan lyonsAmerikanen kunnen over een tijdje gaan kijken naar de tv-serie iCon. De serie wordt geschreven door Dan Lyons (zie foto), beter bekend als Fake Steve Jobs en schrijver van het boek ‘Options: The Secret Life of Steve Jobs – A Parody’. iCon gaat over een fictieve CEO uit Silicon Valley, die door macht en hebzucht wordt gedreven. De afleveringen duren steeds een halfuur en zijn bedoeld als satirische sitcom.

De betrokken bedrijven Epix en Media Rights Capital hebben er ook iemand met tv-ervaring bijgehaald, namelijk Larry Charles. Hij was schrijver en producent van de tv-shows Seinfeld en Curb Your Enthusiasm, maar was ook de regisseur van Borat en Brüno, twee films van Sasha Baron Cohen. Volgens Charles wordt het een moderne versie van Citizen Kane, maar dan over de beroemdste inwoner van Silicon Valley.

Het zal misschien lastig voor de tv-makers zijn om de tv-serie straks ook via iTunes aan te bieden, want Steve Jobs is er nogal op beducht hoe hij in de media wordt geportretteerd. Of Jobs zijn juristen erop af stuurt valt nog te bezien, want rond Dan Lyon’s boek is ook nog geen rechtszaak uitgebroken en zolang je het als satire presenteert zal Jobs er weinig tegen kunnen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 15:22
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.