Grap of misverstand? Eerste Nederlandse Apple Store komt in Ede

Ties Meeuwissen van de Stichting Binnenstadmanagement Ede weet het zeker: er komt een echte Apple Store naar Nederland. Niet in Amsterdam, maar in Ede. Of hebben we het over een APR?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kerkplein edeDe lokale krant Ede Stad beweert dat er voor het eerst een echte Apple Store in Nederland komt. Er zijn al heel wat winkels in Nederland waar je Apple-spullen kunt kopen, maar dat zijn Apple Premium Resellers: zelfstandige winkeliers die een Apple-sticker op hun ruit mogen plakken. Er is nog geen officiële Apple Store, zoals je die in Londen, Tokio en New York vindt. Niet Amsterdam, maar Ede krijgt de primeur, als we lokale bestuurder Ties Meeuwissen mogen geloven. Namens de Stichting Binnenstadsmanagement Ede mag hij het grote nieuws aankondigen. De Apple Store komt op de hoek van de Grotestraat en het kerkplein. In hetzelfde rijtje zitten ‘grote’ namen als Blokker, Free Record Shop en Douglas.

Het totale complex op de begane grond is in handen van de firma Scheer & Foppen, die de winkelpanden gaat verhuren aan bedrijven zoals Apple. Er komt ook een brillenwinkel en een horecabedrijf. De Edese ambtenaar heeft onderzoek gedaan en weet dat er iets bijzonders staat te gebeuren: “Er zijn wel Apple-winkels in Nederland, maar nu komt het originele Amerikaanse bedrijf zelf over vanuit de Verenigde Staten”. One More Thing heeft ook onderzoek gedaan en denkt dat Apple-reseller iCentre gewoon een nieuw filiaal in Ede gaat openen. Een vestiging in Ede was er namelijk nog niet, maar ze zoeken wel personeel om in Ede te gaan werken.

De afbeelding hierboven is een impressie van de appartementen die boven het complex worden gebouwd.

Meer info: EdeStad.nl
Tipgever: Ray Lim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2009, 18:01
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.