Nieuwe foto’s van iPod-hoesjes met camera

Chinese accessoiremakers zijn druk in de weer om zich voor te bereiden op iPods met ingebouwde camera, zo denkt Cult of Mac. Er zijn nog meer foto's en geruchten opgedoken over iPod-hoesjes met camera-opening.

ipod nano met hoesjeIn een tweettip van een paar dagen geleden waarschuwden we al voor de iPod-hoesjes met camera-opening. Inmiddels blijken de foto’s van dergelijke hoesjes niet meer aan te slepen. Chinese accessoiremakers zijn druk in de weer om zich voor te bereiden op iPods met ingebouwde camera. Je zou denken dat de fabrikanten niet zomaar geld steken in het fabricageproces, als ze niet minstens heel sterke aanwijzingen hebben, dat de volgende generatie iPod nano en iPod touch is voorzien van een camera.


Cult of Mac heeft foto’s, presentaties en e-mailberichten van Chinese fabrikanten in handen gekregen, waaruit het zwart op wit zou moeten blijken.

ipod touch met camerahoesjeDe foto’s van hoesjes komen overeen met hoesjes die eerder zijn uitgelekt: ook daaruit kon je opmaken dat de iPod touch een camera middenachter zou kunnen krijgen, terwijl bij de iPod nano de camera op een wat onlogische plek is gepland: linksonder. Je zou denken dat daarbij de kans groot is dat je vinger steeds voor de camera zit. Bewijs? Nee, dat is het nog niet, want fabrikanten zijn gek genoeg om gewoon wat prototypes van hoesjes te maken. Geruchten over iPods met camera’s circuleren al langer; Wired beweerde in het eerder genoemde bericht van een paar dagen geleden ook al, dat ze uit welingelichte kringen hadden vernomen dat Apple’s fabrikanten in China al zijn begonnen met het fabriceren van nieuwe iPod touch-modellen met geïntegreerde camera én microfoon. Ze komen binnen twee tot drie maanden op de markt, maar die schatting is niet zo moeilijk te maken omdat Apple altijd in augustus/september nieuwe iPod-modellen op de markt brengt. Met een geïntegreerde microfoon zou je de iPod touch ook kunnen gebruiken om via VoIP te bellen, overal waar een hotspotverbinding is.

Een andere aanwijzing voor het camera-gerucht is dat Apple eerder deze maand een flinke bestelling plaatste van camera-modules, die mogelijk waren bedoeld om in de iPods in te bouwen.

Meer info: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2009 om 17:50
Categorieën
Geruchten, iDevices
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.