Nieuwe categorie Explicit in de App Store (update)

Apple heeft voor ontwikkelaars een category Explicit voor applicaties toegevoegd. Daarmee kunnen ze aangeven dat het om mogelijk aanstootgevende content gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

parental advisoryApple heeft aanstootgevende applicaties uit de App Store gehaald. Het lijkt erop dat ze bij iPhone-applicaties hetzelfde van plan zijn als bij muziek: behalve de leeftijdsaanduiding ook een categorie-aanduiding Explicit, waarbij je weet wat je krijgt: geen onschuldige applicaties van bikini-verkopers, maar applicaties waarbij het om erotiek of andere mogelijk aanstootgevende content gaat. Juist door de komst van de iPad, die meer op gezinnen en onderwijs is gericht, kan dat een logische stap zijn. In iTunes Connect, het beheertool voor ontwikkelaars, kunnen ontwikkelaars al aangeven dat hun applicatie in de categorie Explicit thuishoort.

explicitOuders kunnen daarna via parental controls zorgen dat hun kinderen niet met expliciet materiaal in aanraking komen. In iTunes kun je dat ook instellen: in de instellingen vind je op het tabblad Toezicht een vakje ‘Beperk toegang tot expliciet materiaal’. Daarnaast kun je als ouder nog aangeven dat materiaal voor 17+ niet getoond moeten worden.

De categorie is alweer weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2010, 22:56
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.