Gerucht: iPhone OS 1.2 lekt dit weekend uit

Volgens geruchten komt dit weekend al een gelekte versie van iPhone OS 1.2 (ook wel 2.0 genoemd) in omloop. De installatie daarvan vindt plaats met Pwnage, waarmee je de niet-gesigneerde kopie op je iPhone kunt zetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple iPhone 1.2 lekt dit weekendVolgens bronnen van iPhone Atlas kunnen we dit weekend wellicht al een eerste uitgelekte versie van het nieuwe iPhone OS 1.2 verwachten. De update is op dit moment alleen officieel beschikbaar voor ontwikkelaars die deelnemen aan Apple’s $99 kostende iPhone Developer Program en bedrijven die de software voor zakelijke doeleinden alvast testen. Om iPhone OS 1.2 beta te kunnen installeren heb je eigenlijk een digitale handtekening van Apple nodig. Een hackersteam is er echter in geslaagd om een methode te vinden, waarmee je die handtekening kunt omzeilen.

Hierbij wordt Pwnage gebruikt. Daarmee kun je niet-gesigneerde code draaien en iPhone OS 1.2 installeren. Alleen bij iPhones die al unlocked zijn blijft de telefoonfunctie na de installatie intact. Installeer je de officieel door Apple beschikbaar gestelde pre-release versie van het nieuwe iPhone OS, dan moet je regelmatig een nieuwe versie van de software installeren gedurende de betaperiode. Doe je dat niet, dan wordt je telefoon gedeactiveerd. Of dat bij deze onofficiële versie ook het geval is, valt nog te bezien. iPhone Atlas vermeldt niet welke bronnen ze hebben geraadpleegd om te weten dat we dit weekend al een gelekte versie van iPhone OS 1.2 kunnen verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen aspen, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.